Vi överraskade vår älskade Carola med Studio 54 skaldjursfest.

Trädgård Middagstips och Recept
Carola är en person som verkligen kan ställa till med fest och hon är otroligt generös. Jag brukar säga att hon är som en riktig mellanöstern-mamma som bullar upp på allas tallrikar tills man storknar.

Hela sommaren fram till nu har hon givit sitt allt i sina sommarkonserter och jag vet att hon var ganska slut när den sista konserten låg bakom henne.

Därför drog jag ihop ett gäng av hennes gamla vänner (där jag är den som har varit med kortast tid sen 2009) för att överraska henne.

Gabriels Dejan kommer med tårtan direkt från tårtkonstnären Pernilla på Ateljé Tårtan.

Jag och Henrik hade supermycket jobb denna vecka och helg så när alla Carolas fina vänner frågade om dom kunde göra nåt inför festen så tackade jag för första gången ja. Jag brukar vilja fixa allt själv men varför egentligen? Folk vill ju hjälpa till och det blir ju ganska mysigt då.

Gabriel hade precis landat från Palma och åkte med Dejan till Ateljé Tårtan på Riddargatan och hämtade den vackraste tårta jag någonsin sett.

Pernilla som driver det sen evigheter tillbaka är på riktigt en konstnär med mottot "Det ska va gott". Hur många snygga tårtor har man inte ätit som smakar kartong?

Vackra Bente kom med små Västerbottenpajer

Bente erbjöd sig att baka små små Västerbottenpajer och dom var inte bara superfina utan också gudomligt goda.

Denna vackra kvinna har en son som är en helt underbart begåvad artist och honom måste ni bara kolla upp här.

Gänget gömmer sig för snart anländer födelsedagsbarnet

Här står hela gänget och trycker längst bak i köket när det till slut knackade på dörren (världens vackraste och coolaste Sofie som står bakom Yasmine och hennes man Anders kom all in Stuio54,Anders var Rod Stewart och brast allt som oftast ut i .....I am saaaaaaailing)

Jag gick och öppnade i en 80-tals frippa och paljettklänning och Carola utbrast: Nämen oooooj vad du var uppklädd!!!!

Överraskat födelsedagsbarn

Sen strömmade alla vänner fram från olika håll och sjöng och hon blev faktiskt riktigt överraskad. När hon såg alla vänner stå där i stora peruker och glitter så fick Häggis en liten tår.

Vissa har bara Studio 54 i sitt DNA, som Patrik och Efva

Vilken snygg och döcool Studio 54 duo. Efva Nyström är inte bara en underbar kvinna som hade med sig en massa goda ostar till skaldjursbordet, hon är också kanske Sveriges bästa sångcoach.



Veckan innan var vi på kräftskiva hos Carola då hon firade sin sista konsert och då tog vi allas skal rens. Dom rostade vi sen och gjorde en kräftfond på och det fick sedan bli en kräftsoppa som en liten förrätt på denna middag.



Jag såg på Hannah Graafs Instagram att hon hade kräftskiva med en massa godsaker och såg då även att hon hade beställt från ett företag som levererar hem så jag ringde dom.



Vi beställde signalkräftor, havskräftor, humrar, räkor och ostron. När killarna dök upp från Skaldjurdirekt som företaget heter så berättade dom om deras superhärliga företagsidé.

Dom kommer från Västkusten och jobbade med helt annat (den ena är pilot) och irriterade sig så mycket på att skaldjuren i Stockholm är så dyra och inte alls särskilt färska alla gånger.

Så istället för att köa på fiskauktionerna här så åkte dom till sina hemtrakter med en skåpbil och inväntade fiskarna som kom tillbaka efter nattens fiske (och som oftast kokar skaldjuren på båten på vägen tillbaka från fisketuren) och sen köpte av fiskarna direkt och sen bränner dom raka vägen upp till Stockholm och levererar till alla beställare.

Så dessa skaldjur hade fiskats dagen innan. Så färska skaldjur har jag aldrig ätit i Sverige någonsin.

Allt var sinnessjukt gott MEN kvällens stora höjdare var havskräftorna. Dom var helt oslagbara.



Jag älskar hummer och dessa var kokta med perfekt sälta och köttet var exakt i den konsistens man vill ha. Inget sladdrigt kött här inte.



Henrik hade bakat Västerbotten scones och det är helt vanliga scones som du häller i en hel påse riven Västerbottenost i och en halv deciliter finhackad gräslök.

Detta är världens bästa grej att ha på nästan alla bjudningar. Man kan även ha det som tilltugg om man gör dom ännu mindre. Supergoda!



Kolla färgen på kräftorna!!!

Födelsedagsbarnet ääälskar kräftor och som jag nämnde hade vi en kräftfest veckan innan och vi fick veta att hon hade varit på en kräftskiva dagen innan vår överraskningsmiddag men men. Man äter inte kräftor så ofta och dessutom älskar hon det så det blev lyckat ändå.



Vi serverade även lavinbröd till alla ostar och eftersom jag brukar få frågor om dukning osv så kommer skärbrädan från Sydafrika och är trä från gamla vintunnor. Jag har flera stycken som jag släpat med mig från olika resor från Sydafrika. Att duka med trä blir alltid fint.

Dukarna är lånade av en av gästerna Eva Personne som är festfixarproffs. Dom är i linne och kommer från Himla.

Det lila porslinet kommer från Mateus och dom höga ljusen och ljusstakarna i mässing kommer från Ester and Erik.



Här är dom supergoda havskräftorna. Jag fick en genomgång av killarna från Skaldjurdirekt om hur man kan se att en kräfta är bra eller ej när man handlar över disk (vilket jag aldrig mer kommer göra). Om själva stjärten inte är böjd så innebär det att kräftan har kokats när den redan var död och då ska man icke äta den.



Ostar måste man ju ha när det är skaldjursfest. Brietårtan längst bort i bild har Henrik gjort och det är två olika stora brieostar som man placerar på varandra och sen dekorerar man med ugnsbakade vindruvor och valnötter rostade i stekpanna.



Jag äter inte ostron men dom var väldigt populära hos alla andra vid bordet.



Som jag skrev i tidigare inlägg så får man plats med max 8 personer runt vårt middagsbord så jag tog in bordet från trädgården och gjorde som ett T. Eva Personne hade två likadana linnedukar så det märktes knappt att det ena bordet var ett rangligt trädgårdsbord.

Jag är så otroligt taggad över min nya matsalsgrupp som kommer i dagarna!!!!!!!



Jag satt längst bort från Carola och jag var så glad över att se hur hon njöt och hur hon förhoppningsvis kände alla vänners kärlek för henne. Hon är ofta den som styr upp och projektleder och här fick hon bara sitta och njuta och känna sig uppskattad och älskad.



Efter timmar av ätande så kom Dejan och Gabriel upp med kvällens höjdpunkt som vi ställt i en vinkyl i källaren. Den vackra tårtan med Studio54 tema.

Hur vacker är inte den? Jag ringde Pernilla från Ateljé Tårtan och sa att jag ville ha en Studio 54 tårta och när jag sa att det också skulle stå "Grattis Carola" så sa hon direkt: Låt mig få fria händer så ska jag skapa en tårta som passar mitt i prick.

Det gjorde hon verkligen. Kasettbandet måste ha tagit en liten evighet bara det. Jag har faktiskt spelat in hos Pernilla för en Herrans massa år sen och hon är nog en av dom absolut mest begåvade vi har och dessutom (viktigt) så är allt marsipan och aldrig sockerpasta när hon gör tårtor.

Gå gärna in och kolla hennes Instagram, hon gör helt sinnesjuka skapelser.



Hur vacker?????

Dessutom var den helt otroligt god. Den innehöll flädercitron och hallonmousse, vit uppvispad chokladtryffel och äkta marsipan och jag kan säga att det nog var den godaste tårta jag ätit. Jag hade inte ens kunnat ana att fläder skulle göra sig så bra i en tårta.



Häggis went straight for the disco ball.



Här är hela gänget (förutom Henrik som alltid försvinner iväg hela tiden) samlade på vår trapp. Glatt Studio54 gäng och glad födelsedagstjej.



Här är jag och min fina DG Breakfast Club vapendragare Gabriel som tyvärr fick ställa in förra söndagens sändning pga överraskningsfesten.

Kvällen fortsatte sen med dans till Studio54 låtas och efter ett par timmar dök Amina och Zoe upp från barnvakten mittemot och då sjöng dom och Henrik och Jimmy kompade på sina gitarrer.



En perfekt kväll med god mat, fina människor, vacker och god tårta och disco.

Så glad att allting klaffade och det finns ju ingenting roligare än att överraska någon. Det borde man gör oftare.

Har du överraskat någon nån gång eller kanske blivit överraskad? Berätta gärna om det i så fall. All inspiration inför kommande fester välkomnas.

Ha en fin dag, kramar Doreen

 

 

 

 

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.