Tips på en lyckad fest, mottagning eller garden party
18:23•
2019-04-06•
Trädgård
Middagstips och Recept

Du som ska ha en mottagning i din trädgård här kommer en massa bra tips. Det vankas studentmottagningar, avslutningar, födelsedagar och vi andra som bara tycker om att få ta emot våra vänner på den plats vi älskar mest, nämligen vår trädgård.
Ni som inte har trädgård och vill köra inomhus kan få en massa bra tips på mat och dekorationer här som går att använda sig av.
Dessa bilder är från ett Graden party jag hade i somras med temat "Girls & Gays".
Första tipset är den första bilden som är inhyrda runda bord. Jag hyr alltid dom största runda borden som finns och sen hyr jag även stolar, stora vita linnedukar både till dom runda borden men även veckade kjoldukar till dom avlånga serveringsborden.
Jag hyr också allt porslin, bestick, termosar mm. När festen är över så ställer man all smutsig disk i backar så hämtar firman man hyrt av dagen efter.
Så enkelt och skönt att slippa disk.

Jag hade italienskt tema på just denna fest och jag tror att det är lättare att komponera en buffé om man har en riktning. Det känns genomtänkt och blir oftast smakmässigt bra.
På bilden ovan är det en pumpasallad med riven rödkål och soyabönor , syrad svamp, inlagda semibakade körsbärstomater och inlagda grönsaker.
Till det hade jag en hel trälåda med olika italienska brödsorter.

Här är trälådan med bröd och på det vackra fatet som är designad av Micael Bindefeld är det små bröd med gräslök och Västerbottenost (inte så italienskt).

Här är en bild på parmesan och mozarellasnurror, oliver, cornichons och en stooor osttårta med chark. Osttårtan är toppad med bakade vindruvor, rostade valnötter och lite fikon.
Ost och chark är perfekt utfyllnad och ser också väldigt vackert ut om man anstränger sig lite när man lägger upp det.

När vi har fest så använder jag alltid skottkärran som vinkylare. Den rymmer massor av is och massor av flaskor. Till just den här festen hade jag rosé champagne, vitt vin och Pellegrino för alla oss som inte dricker alkohol. Is köper jag från stället där jag hyr alla bord mm. Den levereras i frigolitlådor där den klarar sig i ett helt dygn utan att smälta.
Jag överdriver alltid mängden med dricka för det är min mardröm att det ska ta slut.
Mat och dryck ska räcka till flera omgångar för alla som vill.

Inlagda grönsaker och svamp blev en färgsprakande grupp på buffébordet.

Närbild på osttårtan och charkbrickan. I den tidigare bilden så ser man den runda träbrickan som allt ligger på. Det är locket på en vintunna från en vingård i Kapstaden som heter Klein Constansia. Inte superenkel att frakta hem men så värt.
Allt man lägger på den runda träskivan ser magiskt ut.

Till varje bord har jag en vas i mitten med blommor i som är ganska lågt eftersom annars kan man inte se varandra från andra sidan bordet och det kanske inte är helt perfekt. Man kan ta vilka blommor som helst eller bara gröna kvistar, jag klippte ner mina egna hortensior och satte i vaserna på alla fyra bord som jag hade. Varje bord är för 12 personer.

Jag brukar placera borden delvis under dom hängande äppelträdsgrenarna för att få lite skugga. Mest skugga fick den inhyrda pianisten för annars hade det nog inte blivit så kul för honom.

Jag hyrde även alla glas, både champagneglas och vinglas och såklart kaffekoppar.

Flera sångglada vänner tog mikrofonen och sjöng. En och annan allsång blev det också.

På tal om allsång så var min fina begåvade vän Gabriel Forss där och i sommar så ska jag tvinga honom att sjunga nåt.
All mat som serverades lagades från scratch av min underbara man Henrik. Han vägrade låta mig ta in catering och menade att det blir bäst om man gör det själv. Såklart är det så och eftersom jag fyllde år var han så himla snäll och lagade all den goda maten till mitt garden party. Den finaste presenten jag någonsin fått.
Har du frågor om hur man får till den bästa festen, dukningen, mottagningen, plockmaten så tveka inte att skriva och fråga så lovar jag att svara.
Nu ska jag påskynda sommaren genom att planera årets "Girls and Gays" fest. Det roligaste jag vet.
Ha en fantastisk lördag!
Kram, Doreen
[netstyle_samarbete_carousel widget=30491]
0