Odla i pallkrage är det bästa jag vet, man slipper typ köpa mat.

Trädgård
Varje år sår vi gamla favoriter i våra pallkragar och varje år försöker vi även att testa nåt nytt.
I år blev broccolini och komatsumakål våra nykomlingar, broccolini är det godaste jag vet stekt i olivolja med vitlök och riven parmesan och citron på.

Komatsumakål är Henriks påfund och det har jag inte den blekaste om vad det är, återkommer om det.

Granngården finns lite för mycket att välja mellan så det var inte lätt men nu fick det bli påsarna på bilden nedan.

Årets val av fröer

Varje höst täcker vi pallkragarna med löv från trädgården och tidigt på våren vänder vi ner löven i jorden sen tillsätter vi säckar med Hasselfors grönsaksjord för jordförbättring och näring. Vi tillsätter även mull från vår kompost, det gör all skillnad.

Direktsådd i pallkragar med små skyltar som man vet vad som är vad.

Man har ju gjort misstaget en miljard gånger att sätta saker och sen missa att skriva vad man har satt och det blir man ju så småningom varse men det kan vara kul att veta så numer gör jag skyltar.

Pallkragarna levererar nog om några veckor

Pallkragarna släpade jag hem från ett bygge här i Sollentuna för ca 9 år sen och då var dom gula och fula, med åren så har dom fått en grå/silvrig fin färg.

En pallkrage innehåller bara örter.

Pallkragen med örter levererar vissa kryddor året om som tex salvia och nästan alla kryddor är perenna som tex oregano, marockansk mynta, gräslök och ramslök.

Nytt för i år är körvel och dill.

Nu är det bara att vattna och vänta.

Vår köksträdgård upptar en stor del av vår trädgård och förutom dessa pallkragar så har vi ett växthus i kanalplast från Hobbyväxthus som levererar tomater paprikor, aubergine mm ända fram till sent på hösten.

Utanför växthuset har vi jättestora oliv och citronträd, ett gigantiskt fikonträd och alla bär frukt.

Jag återkommer självklart med bilder på hur allt utvecklas.

Nu ska jag jordförbättra alla växter som vi har haft på vinterförvaring så att dom ska ha en chans att utvecklas maximalt på vår stört korta säsong.

Ha en fin dag, kram Doreen

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.