INVIGNING AV NK SALUHALL, DAMN STOCKHOLM NU "LEVVAR" VI!
12:09•
2019-03-07•

Igår var det invigning av NKs nya saluhall. Herre min Gud säger jag bara! Denna plats är helt magisk! Jag hade aldrig anat att man skulle toppa på denna nivå men det gjorde man.
Nu var det ju festfixar-geniet Micael Bindefeld i invigningen och då blir det oftast perfektion, även denna gång. Det fanns så mycket underbart att smaka på och jag tror jag åt två gånger av allt som erbjöds.
Godast var ostarna från ostbutiken Androuet ost och råbiffen som serverade av ingen mindre än Jureskog himself som har köttdisken inne i hallen.

Skumpan flödade och för mig som inte dricker alkohol så flödade Pellegrino limonata. Så gott så att man nästan blir förbannad.

Kanske den äckligaste minen jag har sett någonsin i livet men bjuder på den.
Jag skyller på Hans Shimoda som tog bilden, han sa nåt roligt och resultatet av det blev en mycket läskig min.

Det var en gul matta istället för en röd, mycket härligt. Jag inser nu när jag lägger upp denna bild att det ser ut på min outfit som att jag ska ut och plöja en åker. Emil i Lönnebergas mamma Alma ringer och vill ha sina kläder tillbaka.

Ostar är det bästa jag vet så vid ostdisken på NK är där ni hittar mig om jag skulle anmälas saknad.

Inte vilken foodcourt som helst här inte. På NK kan man alltså från och med idag sitta vid ett sånt här bord och hämta mat från den disk man älskar mest. En så kallad "levvad" matmarknad.

Hela saluhallen var fullproppad av människor som var nyfikna på vad NK hade att bjuda på.
Jag blev verkligen glatt överraskad, här kan man alltså gå och ta en lunch eller AW med guldkant och samtidigt passa på att köpa hem lite goda saker.

Men det stället jag nog kommer att handla på mest är Paradiset matmarknad.
Jag är en gammal kund till Paradiset och för dig som inte vet vad det är så läs detta:
Paradiset är nästan som vanliga matbutiker men med ett ovanligt gott utbud. Vad du än väljer från hyllan eller disken, frukt eller fisk, hudkräm eller diskmedel, så vet du att ursprunget är naturligt och hållbart.
När vi köper in Kyckling har vi European Chicken Commitment som minikrav. När det kommer till den kycklingen vi köper in har alla djur haft tillgång till utevistelse.Vi på Paradiset bryr oss om hönorna och deras välmående samtidigt som vi lyssnat på våra kunder. Här finner du inga ägg som kommer från hönor i bur, detta gäller samtliga ägg i butiken.
Genom vår Svarta Lista har vi gjort jobbet åt dig och tagit bort över 200 tillsatser, ingredienser och produkter så att du kan vara trygg med att du bara handlar riktig och hälsosam mat.
Inte bara att dom garanterar hållbarhet utan allt är också väldigt fräscht och mycket prisvärt.
Nu kan man dessutom handla dessa hållbara goda saker på NK istället för i Sickla där jag tidigare har handlat. Man kan också beställa hem om man inte har ett stort behov av att klämma och känna på allt.
Det var allt för mig och från glammig invigning till att göra mina kvitton och sen skriva färdigt två programförslag som är 1 vecka sena.
Ha en fab torsdag
Kram, Doreen
[netstyle_samarbete_carousel widget=29841]
6
Jag är 40-ish, och jag har följt dig sen tidernas begynnelse... Oj det där kanske inte lät så bra som det var tänkt (bara på sociala medier, kanske jag ska tillägga) . Men det började iaf med att jag och barnen satt klistrad vid Bolibompa när du eller Marcus var programledare. Jag är likt dig intresserad av inredning och mat och ha trevligt bland många gäster och vänner. Ser fram emot alla tips du kommer med och dråpliga händelser som jag skrattar gått åt när du beskriver. Det får mig att inse att jag verkligen inte är ensam, jag tackar för det
Tja Erika, vilken ära, tack! Det känns som hundra år sen jag och Macko var pgl för Bolibompa. Jag började på samhälle och liksom bara hamnade där.Vad kul att du är intresserad av inredning och mat för det ska det bli massor av här, en hel del odling och trädgård blir det nog också. Jag uppskattar all sort feedback eller löpande tips på vad som saknas, gillas, ogillas i bloggen så jag hoppas innerligt att få höra mer från dig? Stor kram och ha en fin söndag Doreen
Hej, följer dig mest på insta. Så härligt med inredningen hemma hos er och matlagningen. Jag är också galen i ostar. Ha en underbar torsdag/Anna ?
Hej Anna! Vi har båda namnsdag den 9 december, grattis till oss i förskott. Kul om du vill följa mig även här och kul om du vill berätta vem du är. Älskar du ostar så kommer du dö ostdöden när du besöker NKs nya saluhall. Kram och ha en fin kväll
Hej Doreen! Jag är 45 årig Lisa som började följa dig för dina roliga härmningar- min typ av humor. Har två döttrar som räknas som vuxna (av andra, typ samhället) 19/ 21 år och för mig är dom alla sina åldrar- grymt imponerad av dom och älskar att dom vill hänga med mig. Tvingar dom ibland... Jag är Bvc tant, alltså jag får tala om för andra hur man uppfostrar kidsen. Älskar mitt jobb! Jag gillar lanisliv på Värmdö men är inte bara helylle utan ganska fåfäng och pedant.... Min man hjälper mig att förverkliga drömmar- just nu biodling. Sjunger i en grym gospelkör! Älskar all mat från kålpudding till ostron
Tja Lisa BVC-tant!Kul med stora barn och jag tycker det är helt rätt att tvinga dom att hänga, det gör jag jämt. Annars händer inget ju. ÄÄÄÄÄlskar lantisliv, jag försöker leva lantisliv fast i Sollentuna, odlar och har mig och leker att jag är den söta blinda systern i Lilla huset på prärien. Låter helt rimligt att du är fåfäng och pedant (jag är så pedant så det lutar åt extrem-störning). Biodling är min dröm så det vill jag veta mer om, man kan liksom inte odla utan dom där små trädgårdsmästarna. Gospel är livet! Får jag tipsa om Kirk Franklins "Now Behold the lamb",min bästa pick me upp låt efter Kirk Franklins "Hosannah". Håller med om kålpudding, det är dödens gott (ostron jobbar jag fortfarande på, min tonårspersona vägrar).Kram och tack för att du ville berätta om dig själv Anna och hoppas du vill ge feedback på det du gillar och det du inte älskar lika mycket i bloggen så jag kan bli härligare att följa.vällen Ha en magisk fortsättning på k
Kul Doreen! Fina bilder från invignigen???
Hahahahahaha, tack snälla.Du kanske särskillt gillade sminkningen? Har lärt mig av den bästa nämligen. Puss på dig Gisela och tack för att du vill läsa min blogg Kramar Doreen
Hej! Jag heter Jonatan. Jag är 22 år, kristen och yngst av 3. På dagarna jobbar jag som skogsarbetare i dom värmländska skogarna bland snö och älgskit. Jag har tyckt om dig sedan du var min favorit programledare i bolibompa och läser din blogg så fort jag kan, häromdagen tyckte jag till och med (tack vare din humor) att det var underhållande att läsa om någon mäktig sminkväska från usa eller vad det var. Vad jag brinner för lika mycket som du brinner för inredning och blomster är smidesvärlden. Jag har en hobby som smed och det finns få saker så härligt som att stå framför ett städ och känna lukten av glödande järn i ljudet av hammaren som slår mot städet och det finns inga gränser av vad man kan skapa. Har gjort mycket från smycken till inrednings saker (rosor av stål, skålar, julgrans pynt, priser till tävlingar etc). Drömmen är att börja smida knivar from scratch (även trä arbete till handtag och läderslida) vilket kräver viss utrustning och kunskap som jag äntligen har tillräckligt av, allt som behövs nu är tid... Har gjort 2 knivar tidigare men dom blev fula som fisken. Hobby nr 2 är träning men det gör jag mest på helgerna när jag inte hänger med vännerna. Nog om det, du skrev att du ville veta vad jag har som favoriträtt vilket jag har svårt att svara på, men något jag tycker är riktigt gott är asiatisk mat, jag har nyligen lärt mig tycka om sushi (så länge det finns soya sås till). Finns inte så mycket mer att skriva även fast jag har mjölksyra i tummarna. Du måste ju hinna läsa dom andra också. Jag ser fram emot fler blogg inlägg från dig om mat och inredning vilket jag vill lära mig mer av och jag hoppas att jag får träffa dig någon dag i livet. Hoppas du får en fin kväll Doreen. Ta hand om dig <3 //Jonatan
Hej Jonatan 22 år! du är lika gammal som min dotter Yasmine som precis kom hem från New York där hon praktiserade. Vi är som du också kristna <3 Vad kul det låter med din passion för skapande inom smide. Det ser så himla svårt ut.Jag gissar att du kommer bli expert på dom fetaste knivarna inom kort, älskar man att göra nåt så blir det svinbra till slut.Träning är nog bra att pyssla med om man ska jobba med tunga saker så det är väl tur att det också är en hobby.Själv tvingar jag mig till gymmet varje gång. Jag håller med dig om sushi, det är gott men det ska fullkomligt dränkas i soja annars får det va för min del och dom får gärna vara små, inte rulltårta-size då växer det i munnen. Mat och inredning lovar jag att det kommer bli mer av och en bloggträff måste jag få till med alla härliga läsare nån gång snart. Fortsätt gärna skriva till mig med dina åsikter så att bloggen har en möjlighet att bli bättre hela tiden. Ha en fin kväll du med och Herrens frid till dig Jonatan
Hej! Jag heter Jonatan. Jag är 22 år, Kristen, och yngst av 3 och jobbar som skogsarbetare i dom värmländska skogarna bland snö och älgskit. Jag har tyckt om dig sedan du var min favorit programledare i bolibompa och läser din blogg så fort jag kan, häromdagen tyckte jag till och med (tack vare din humor) att det var underhållande att läsa om någon mäktig sminkväska från usa eller vad det var. Vad jag brinner för lika mycket som du brinner för inredning och blomster är smidesvärlden. Jag har en hobby som smed och det finns få saker så härligt som att stå framför ett städ och känna lukten av glödande järn och ljudet av hammaren som slår mot städets yta och det finns inga gränser av vad man kan skapa. Har gjort mycket från smycken till inrednings saker (rosor av stål, skålar, julgrans pynt, priser till tävlingar etc). Drömmen är att börja smida knivar from scratch (även trä arbete till handtag och läderslida) vilket kräver viss utrustning och kunskap som jag äntligen har tillräckligt av, allt som behövs nu är tid... Har gjort 2 knivar tidigare men dom blev fula som fisken. Hobby nr 2 är träning men det är mest på helgerna när jag inte hänger med vännerna. Nog om det, du skrev att du ville veta min favorit mat vilket jag har svårt att svara på men tycker mycket om asiatisk mat och har nyligen lärt mig tycka om sushi (så länge det är soya-sås till). Finns inte mycket mer att skriva, även fast jag har mjölksyra i tummarna, så jag lägger det här. Du måste ju ha tid till att läsa dom andra också. Jag ser fram emot fler blogg inlägg framöver om mat och inredning vilket jag gärna vill lära mig mer om och jag hoppas vi ses någon dag. Ha en fin dag Doreen. Ta hand om dig <3 //Jonatan