Friterat med mycket socker är det enda som lyser upp skitmånaden februari

Hemlagade donuts

Donuts eller munkar som det heter är så himla gott och för den som tycker det är onyttigt, tänk att halva bakverket är ett stort hål. Här kommer lite bilder och recept på hur du gör dom godaste munkarna ever.

Bakverkstad

Amina älskar att baka och kan bemästra vår köksmaskin helt själv, vilket innebär att jag kan måla naglar/spela Crazy frog/Wordfeud och göra andra viktiga mammasaker under tiden.



Här är den färdiga degen utkavlad till perfekt tjocklek.

Utstansad deg

Ta nåt runt föremål vilket som helst och använd det för att stansa ut lika stora runda bitar av degen. Ta sen nåt mycket mindre runt föremål för att stansa ut hålet i mitten på varje cirkel.

Fritera donuts

Sen ska det friteras. Inget som är gott är ofriterat.

Donuts på papper

För att slippa få en kallsup av all överflödig frityrolja så lägg ringarna på hushållspapper för att rinna av.

En nybakad donut (Viktig info! Icke min ovälmanikyrerade mansnagel)

Sist av allt vänder man donutsen/munkarna i strösocker och sen är det bara att trycka i sig.

(Jag förbereder alltid med ett pack våtservetter så att män och barn inte får för sig att torka sockeroljade fingrar på soffan eller andra textilier).

Jag tänker att äter man massa onyttigt inom samma timmar så är det som att man ätit en. Dvs äter man en donut per dag i en vecka så är det kanske inte så bra men äter man 20 på samma kväll så är det som man har ätit en.

Det är sen gammalt.

RECEPT

1,5 dl rumstempererad mjölk

1,5 dl strösocker

0,5 förpackning jäst

2 ägg

9 dl mjöl

0,5 tsk salt

100g rumstempererat smör

1 l rapsolja

2 dl strösocker

SÅHÄR GÖR DU

Värm mjölken till 37 grader

Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en bunke.

Låt stå 15 minuter tills små bubblor syns.

Blanda jästblandningen med resten av sockret, mjöl, salt, ägg och smör i en köksmaskin.

Arbeta degen ca 10 minuter i en köksmaskin eller 15 minuter för hand.

Täck med kökshandduk och jäs ca 1 timme till dubbel storlek.

Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock.

Stansa ut runda cirklar och sen stansa ut mitten på cirklarna.

Jäs ytterligare 30 minuter.

Värm oljan till 180 grader och fritera munkarna ca 1 minut på varje sida.

Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Rulla i strösocker och servera.

Lycka till och ha en fab fredag

 

Kram, Doreen

[netstyle_samarbete_carousel widget=29841]

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.