Friterat med mycket socker är det enda som lyser upp skitmånaden februari
18:38•
2019-02-22•

Donuts eller munkar som det heter är så himla gott och för den som tycker det är onyttigt, tänk att halva bakverket är ett stort hål. Här kommer lite bilder och recept på hur du gör dom godaste munkarna ever.

Amina älskar att baka och kan bemästra vår köksmaskin helt själv, vilket innebär att jag kan måla naglar/spela Crazy frog/Wordfeud och göra andra viktiga mammasaker under tiden.

Här är den färdiga degen utkavlad till perfekt tjocklek.

Ta nåt runt föremål vilket som helst och använd det för att stansa ut lika stora runda bitar av degen. Ta sen nåt mycket mindre runt föremål för att stansa ut hålet i mitten på varje cirkel.

Sen ska det friteras. Inget som är gott är ofriterat.

För att slippa få en kallsup av all överflödig frityrolja så lägg ringarna på hushållspapper för att rinna av.

Sist av allt vänder man donutsen/munkarna i strösocker och sen är det bara att trycka i sig.
(Jag förbereder alltid med ett pack våtservetter så att män och barn inte får för sig att torka sockeroljade fingrar på soffan eller andra textilier).
Jag tänker att äter man massa onyttigt inom samma timmar så är det som att man ätit en. Dvs äter man en donut per dag i en vecka så är det kanske inte så bra men äter man 20 på samma kväll så är det som man har ätit en.
Det är sen gammalt.
RECEPT
1,5 dl rumstempererad mjölk
1,5 dl strösocker
0,5 förpackning jäst
2 ägg
9 dl mjöl
0,5 tsk salt
100g rumstempererat smör
1 l rapsolja
2 dl strösocker
SÅHÄR GÖR DU
Värm mjölken till 37 grader
Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en bunke.
Låt stå 15 minuter tills små bubblor syns.
Blanda jästblandningen med resten av sockret, mjöl, salt, ägg och smör i en köksmaskin.
Arbeta degen ca 10 minuter i en köksmaskin eller 15 minuter för hand.
Täck med kökshandduk och jäs ca 1 timme till dubbel storlek.
Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock.
Stansa ut runda cirklar och sen stansa ut mitten på cirklarna.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Värm oljan till 180 grader och fritera munkarna ca 1 minut på varje sida.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Rulla i strösocker och servera.
Lycka till och ha en fab fredag
Kram, Doreen
[netstyle_samarbete_carousel widget=29841]
0