Världens godaste bröd som också är superenkelt att baka.

Middagstips och Recept


 

Detta är det godaste brödet på jordens yta. Vi har en jättebred ugn (som jag btw prutade ihjäl mig på för några år sen på El Giganten i Barkarby, utställningsexemplar är grejen, glöm aldrig det) så vi gräddar 4 stycken bröd åt gången.

Receptet nedan är för 2 limpor men jag brukar köra dubbla så om du vill så kan du bara multiplicera allt med 2.

 

"DORRANS LYXBRÖD"

Blanda i en stor bunke:

7dl vetemjöl

4dl grahamsmjöl

2dl rågmjöl

1tsk salt

1dl solrosfrön

1dl linfrön

1dl hasselnötter

1dl valnötter

1dl hela torkade aprikoser

1dl hela fikon eller dadlar

1/2 påse brödkryddor

Blanda i bunke nr 2 :

1l filmjölk

2dl mörk sirap

1½tsk bikarbonat

Tillsätt filmjölksblandningen till mjölblandningen och rör till en jämn, tjock smet.

Fyll två smorda brödformar med smeten och strö över lite grahamsmjöl, flingsalt, sesamfrö, svartpeppar och olivolja.

Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1½h. (Täck med folie om de blir för mörka.)

Stjälp upp bröden på galler och låt vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

Stora bunkar och mortel är bra att ha.

Jag har en miljard bunkar i alla storlekar från Kockum. Dom köpte jag på mig när vi flyttade till vårt 20-tals hus. Jag tänkte nog att det förstärkte känslan av att jag var Emils mamma Alva eller vad hon nu hette.

Tabberas-personlighetsstörningen jag har.

Blanda blanda

I Barkarby i Jakobsberg finns en outlet där dom har en Le Creuset butik och av någon anledning köps alla julklappar, födelsedagspresenter osv till Henrik där. Alla i familjen köper alltid därifrån till Henrik, han vill nog inte ens ha saker därifrån men nu är det som det är.

Den stora brödpenseln på bilden kommer i alla fall därifrån.

Teflonformar är bra att ha.

Ringla en god olivolja innan gräddning.

Taaadaaa!!!

Dessa bröd är så omänskligt goda.

Ta ut brödet ur formarna

Om man låter dom vila inlindade i en handduk i några timmar (4-5 timmar, eller över natten) så blir dom perfekt eftergräddade och saftiga.

Linda sen in dom helt i en tjock kökshandduk

Jag är inte en frukt i mat-person. Jag dog innombords som barn när Flygande Jakob slog i alla hus och hem och Hawaiikassler är kanske det äckligaste jag vet.

MEN fruktbröd kära vänner, det är grejen.

Godast i livet är att rosta en skiva av detta bröd, ringla en god olivolja över och sen en tjock skiva Västerbottenost på.

Inget smör här inte, detta är next level macka.

Lycka till och skriv gärna och berätta hur det gick med brödbaket och tagga mig om du lägger ut det på Instagram så jag får se.

Kramar och ha en fin dag!
Fanny 12 maj 2020 kl. 15:28

Var har du hittat emaljbunkarna? Second hand? Hittar inget ställe att köpa nya på? Tips? 😍

Doreen Månsson 12 maj 2020 kl. 20:12

Hej Fanny, bunkarna kommer från Tradera, Kostar typ nada

Charlotta Flinkenberg 22 apr 2020 kl. 13:50

You lost me at aprikoser och fikon... Men tänker testbaka utan detta, don't kill me!

Doreen Månsson 22 apr 2020 kl. 20:12

Jag är som du med fruktmat men detta är dödens gott. Lovar

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.