Världens godaste bröd som också är superenkelt att baka.
15:41•
2020-04-22•
Middagstips och Recept

Detta är det godaste brödet på jordens yta. Vi har en jättebred ugn (som jag btw prutade ihjäl mig på för några år sen på El Giganten i Barkarby, utställningsexemplar är grejen, glöm aldrig det) så vi gräddar 4 stycken bröd åt gången.
Receptet nedan är för 2 limpor men jag brukar köra dubbla så om du vill så kan du bara multiplicera allt med 2.
"DORRANS LYXBRÖD"
Blanda i en stor bunke:
7dl vetemjöl
4dl grahamsmjöl
2dl rågmjöl
1tsk salt
1dl solrosfrön
1dl linfrön
1dl hasselnötter
1dl valnötter
1dl hela torkade aprikoser
1dl hela fikon eller dadlar
1/2 påse brödkryddor
Blanda i bunke nr 2 :
1l filmjölk
2dl mörk sirap
1½tsk bikarbonat
Tillsätt filmjölksblandningen till mjölblandningen och rör till en jämn, tjock smet.
Fyll två smorda brödformar med smeten och strö över lite grahamsmjöl, flingsalt, sesamfrö, svartpeppar och olivolja.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1½h. (Täck med folie om de blir för mörka.)
Stjälp upp bröden på galler och låt vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

Jag har en miljard bunkar i alla storlekar från Kockum. Dom köpte jag på mig när vi flyttade till vårt 20-tals hus. Jag tänkte nog att det förstärkte känslan av att jag var Emils mamma Alva eller vad hon nu hette.
Tabberas-personlighetsstörningen jag har.

I Barkarby i Jakobsberg finns en outlet där dom har en Le Creuset butik och av någon anledning köps alla julklappar, födelsedagspresenter osv till Henrik där. Alla i familjen köper alltid därifrån till Henrik, han vill nog inte ens ha saker därifrån men nu är det som det är.
Den stora brödpenseln på bilden kommer i alla fall därifrån.

Ringla en god olivolja innan gräddning.

Dessa bröd är så omänskligt goda.

Om man låter dom vila inlindade i en handduk i några timmar (4-5 timmar, eller över natten) så blir dom perfekt eftergräddade och saftiga.

Jag är inte en frukt i mat-person. Jag dog innombords som barn när Flygande Jakob slog i alla hus och hem och Hawaiikassler är kanske det äckligaste jag vet.
MEN fruktbröd kära vänner, det är grejen.
Godast i livet är att rosta en skiva av detta bröd, ringla en god olivolja över och sen en tjock skiva Västerbottenost på.
Inget smör här inte, detta är next level macka.
Lycka till och skriv gärna och berätta hur det gick med brödbaket och tagga mig om du lägger ut det på Instagram så jag får se.
Kramar och ha en fin dag!
2
Var har du hittat emaljbunkarna? Second hand? Hittar inget ställe att köpa nya på? Tips? 😍
Hej Fanny, bunkarna kommer från Tradera, Kostar typ nada
You lost me at aprikoser och fikon... Men tänker testbaka utan detta, don't kill me!
Jag är som du med fruktmat men detta är dödens gott. Lovar