Utbankade kycklingfiléer som panerats i mjöl och parmesan med strimlad rödlök, kapris och ruccola.
08:30•
2021-02-25•
Middagstips och Recept
Här kommer ett lunchtips som är ganska nyttigt och väldigt gott. Parmesanpanerade kycklingfiléer med ruccola. Detta slänger man ihop på no time. Igår var det som vanligt Henrik som gjorde lunch åt oss och jag som den fina personen jag är satte på kaffet till efter lunch.

Goda krutonger kan man enkelt göra själv. Lättast är att ta några skivor fryst bröd för dom är enklare att skära kantiga kuber av. Det kan lätt bara bli en massa smulor om brödet är tinat.

Först finhackar man en halv klyfta vitlök och när den fått lite färg så slänger man in brödet. När krutongerna fått lite färg så avslutar man med en halv pressad ekologisk citron och lite Himalaya salt.

Lägg krutongerna på en bit papper så att all överflödig olja rinner av.

Vispa ett ägg och lägg i en djup tallrik och lägg cirka 2 dl ekologisk vetemjöl i en flat tallrik, riv sen ner önskad mängd parmesan med den fina sidan av ett rivjärn.

Skiva önskad mängd ekologisk kycklingfilé längst med i tunna filéer (jag kör Ecovivas Bjäre kyckling). Lägg sen en fryspåse eller gladpack över och banka varje filé så att den plattas ut något.

Sen doppar man varje filé i ägget fler gånger så att det verkligen täcks med ägg precis överallt.

Vänd sen den äggdoppade filén i parmesan och mjölblandningen. Flera gånger på båda sidor så att hela filén blir helt täckt och torr av mjölblandningen.

Sen steker man filéerna i matolja på medelvärme tills dom blir gyllenbruna och släpper från stekpannan.

Strimla önskad mängd rödlök eller schalottenlök.

Lägg sen en önskad mängd ruccola på tallriken , den panerade kycklingfilén, den skurna löken och strössla med lite kapris och vitlökskrutongerna.

Sist av allt ringla en tunn stråle av kryddig ekologisk olivolja över salladen och sen är det bara att hugga i. Detta är så gott så man kan gott och väl bjuda på detta om skulle tillåtas att någonsin igen i livet ha middagsgäster. Man behöver inte alltid ha potatis, ris eller pasta till varje proteinkälla. Det blir minst lika gott och mättande med en god sallad eller grillade grönsaker.

Goda krutonger kan man enkelt göra själv. Lättast är att ta några skivor fryst bröd för dom är enklare att skära kantiga kuber av. Det kan lätt bara bli en massa smulor om brödet är tinat.

Först finhackar man en halv klyfta vitlök och när den fått lite färg så slänger man in brödet. När krutongerna fått lite färg så avslutar man med en halv pressad ekologisk citron och lite Himalaya salt.

Lägg krutongerna på en bit papper så att all överflödig olja rinner av.

Vispa ett ägg och lägg i en djup tallrik och lägg cirka 2 dl ekologisk vetemjöl i en flat tallrik, riv sen ner önskad mängd parmesan med den fina sidan av ett rivjärn.

Skiva önskad mängd ekologisk kycklingfilé längst med i tunna filéer (jag kör Ecovivas Bjäre kyckling). Lägg sen en fryspåse eller gladpack över och banka varje filé så att den plattas ut något.

Sen doppar man varje filé i ägget fler gånger så att det verkligen täcks med ägg precis överallt.

Vänd sen den äggdoppade filén i parmesan och mjölblandningen. Flera gånger på båda sidor så att hela filén blir helt täckt och torr av mjölblandningen.

Sen steker man filéerna i matolja på medelvärme tills dom blir gyllenbruna och släpper från stekpannan.

Strimla önskad mängd rödlök eller schalottenlök.

Lägg sen en önskad mängd ruccola på tallriken , den panerade kycklingfilén, den skurna löken och strössla med lite kapris och vitlökskrutongerna.

Sist av allt ringla en tunn stråle av kryddig ekologisk olivolja över salladen och sen är det bara att hugga i. Detta är så gott så man kan gott och väl bjuda på detta om skulle tillåtas att någonsin igen i livet ha middagsgäster. Man behöver inte alltid ha potatis, ris eller pasta till varje proteinkälla. Det blir minst lika gott och mättande med en god sallad eller grillade grönsaker.
0