TIPS PÅ DEN PERFEKTA NYÅRSMATEN OCH NYÅRSDUKNING


 
Den bästa nyårsmaten eller nyårsmenyn är väl ändå skaldjur? Eftersom det inte behövs tillagas kan man satsa på den perfekta förrätten , nyårsefterrätt och tillbehör . Jag bryr mig väldigt lite om Nyår, jag går aldrig ut och har aldrig gjort och skulle aldrig göra. Mitt värsta i livet är att frysa(vilket jag gör jämt ) så att jag skulle klä upp mig i nån tunn klänning för att sen ge mig ut i en stad där alla taxibilar är upptagna osv ,det finns liksom inte. Det händer till och med att jag missar 12 slaget MEN vad jag aldrig bangar på är en god middag.

Jag vet att det kanske är stört att börja prata om nyår såhär precis innan en annan viktig högtid men där vet man ju vad man ska äta , copy paste på Midsommar och Påsk s.å är man hemma
 

 
Jag använder alltid en stor vit handdvirkat duk på Nyår och Julafton(inköpt på Saluhallen i Budapest). Sen använder jag mitt blåvita porslin från Rörstrand och blåvita servetter som är kökshanddukar från Ikea. Servettringarna är köpta på en marknad i Margate Sydafrika .

Till förrätt förra året körde vi råraka som vi stekte i min mormorsmors gamla plättjärn. Till det serverades gräddfil och löjrom.
 

 
På en bit Carraramarmor som blev över efter min dotters badrumsrenovering serverade vi halstrade pilgrimsmusslor , stekta i smör med lite bladpersilja
 

 
När man ändå är igång och river potatis till rårakan kan man riva lite till det vi serverar till skaldjuren och det är "truffle fries". Detta är nåt vi introducerades till när vi besökte min äldsta dotter när hon bodde i LA. Jag önskar att jag aldrig hade fått smaka det. Det är såååå onyttigt och sååå gott. När jag är i LA så består min var dags diet av detta. Friterad potatis med riven parmesan och tryffel.

Detta är en kioskvältare och ingen gäst kommer att inte älska detta. Dom små frityrkorgarna köpte vi på Cervera och dom är så snygga att servera potatis i , en till varje person
 

 
Desserten är densamma varje år , rain or shine :Vitchoklad pannacotta med honung och lime marinerade blåbär . Desserten serveras i små syltburkar och sen ställer jag dom på en avlång skärbräda som är från en gammal vintunna (med fina rödvinsstänk) inköpt i Duban Sydafrika . Det är så snyggt med trä i olika former och nyanser på matbordet tycker jag . Glas, porslin, tyg, blommor, mat och trä

Vad ska du äta till nyår ? Orkar man inte hålla på så tycker jag att falukorv och snabbmackisar kan funka så länge dukningen svänger

Dukningen är allt


krampårej

D

 


HannaDidricksson 14 dec 2018 kl. 12:44

Jag har faktiskt ingen aning!
jag har inte kommit så långt i planeringen haha.

DOREENMANSSON 14 dec 2018 kl. 12:40

Tack fina du . Vad ska du äta för gott på Nyår? Eller är det bara jag som planerar sånt såhär långt i förväg

HannaDidricksson 14 dec 2018 kl. 12:35

Så himla gott det ser ut!
blir alltid lika glad av din blogg

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.