Tips på bästa stället för brunch i Stockholm
08:24•
2023-03-23•
Middagstips och Recept
Min fina Kompani Svan-kamrat Daniel Paris bjöd in till livets brunchupplevelse på legendariska restaurang Hasselbacken i söndags. Vi välkomnades av den supercoola dj-duon Bea Szenfeld och Mrs. Murphy som sen levererade stjärnglans och underbar vintage musik från restaurangens dj-bås.
Jag har suttit i juryn för Guldbaggen i många år och galan brukar sändas från Cirkus på Djurgården och då har jag varit på olika filmbolags fester här på anrika Hasselbacken. Men förutom den enda gången per år så är jag aldrig här vilket är galet egentligen. Stället är verkligen something else!
Här har folk ätit och festat sen 1748 så viben när man kliver in går icke att ta miste om.
Jag, Sofia Wistam och Marina Kereklidou var först på plats så redo för brunch.
Detta kan vara den sämsta bilden i mannaminne men mitt fokus var på den legendariska Hasselbackspotatisen(potatis nr 2,3 och 4) som kom i lite olika utföranden. Vi fick veta att den har funnits att äta på restaurangen sen 1953 då den skapades av restaurangens kockelever.
Potatisarna kom med olika toppings, en serverades med sobrasada, getostcreme, pinjenötter och rosmarin. En annan med lax, dillkräm & pepparot och en (som jag dog för) var toppad med tångrom, smetana och rödlök. Potatis nr2 i bild hade tryffelmajonäs, färsk tryffel och parmesanost. Snälla rara!!! Så otroligt gott!
Vi bestämde oss för att beställa lite olika rätter och tog från varandra. Det är ju smartast när man är många för då vet man till nästa gång vilka rätter som var favoriterna och så beställer man bara dom. Denna oskarpa bild ovan föreställer världens godaste omelette med soltorkad tomat, färskost och cheddar med krasse på toppen. Varför ser inte mina hemmaomeletter ut sådär? Jag beställde ägg royale med spenat, brioche, gravad lax & hollandaise. Jag älskar ju inte frukost men kan äta om den är lagad/varm för smörgåsar, flingor osv är inte min melodi.
Bilderna är ovanligt oskarpa och jag tror det har med extrem matkoma att göra. Matkoman stoppade oss dock inte från att ta in en massa goda efterrätter. Här sitter jag, Sofia och Carola och pratar om livet över en god dessertbonanza.
Det blev bland annat amerikanska pannkakor med banan, lönnsirap och blåbär. Inte min favorit eftersom jag inte älskar pannkakor, men det stoppade ju inte mig från att trycka i mig. Står nåt framför mig på en tallrik så kommer jag att äta det tids nog. Nästan alldeles oavsett vad det är (förutom typ pennor, hundvalpar och liknande).
Jag beställde crème Brûlée som är min dessert numero uno. Jag kan inta det intravenöst om det skulle erbjudas. Finns inget godare och denna var nog min topp 4 någonsin.
Det här ser ut som en liten Magnumglass men det var chokladkräm istället för glass under den hårda chokladytan med nån smaskig conjaksmjölk, hjortron och mandelkaksbitar.
Halva gänget tog en behövlig matkomapromenad in till City och jag och Zoe släppte av Marina på Karlaplan för att sen åka hem till Sollentuna och spela Uno.
Jag ovann varje gång och det pratades länge om att jag tydligen är både dålig förlorare och dålig vinnare.
Sjuka påhopp man ska behöva utstå men livet är orättvist och dom som sare kan vare (dessutom var kortleken inte så bra blandad och första rundan var en testrunda).
Have a great day, kramar Doreen




Potatisarna kom med olika toppings, en serverades med sobrasada, getostcreme, pinjenötter och rosmarin. En annan med lax, dillkräm & pepparot och en (som jag dog för) var toppad med tångrom, smetana och rödlök. Potatis nr2 i bild hade tryffelmajonäs, färsk tryffel och parmesanost. Snälla rara!!! Så otroligt gott!






Jag ovann varje gång och det pratades länge om att jag tydligen är både dålig förlorare och dålig vinnare.
Sjuka påhopp man ska behöva utstå men livet är orättvist och dom som sare kan vare (dessutom var kortleken inte så bra blandad och första rundan var en testrunda).
Have a great day, kramar Doreen
5
Ser helt underbart gott och härligt ut
Det var magi
Love it!
Hasselbackspotatis är det godaste som finns. Så smart med DJs medan man äter. Var det dyrt?
Love it!
Tillfredsställande för en vän av ordning. Glad Påsk!
You had me at Hasselbackspotatis!!!😍 ..dog vid crème brûlée.. 🤤💯
Så gott, skulle kunna äta det livet ut och endast det Glad Påsk rock star