Snabbaste, enklaste och godaste desserten på jorden.

Middagstips och Recept
Detta är ett tips på den enklaste desserten på jorden och kommer få alla att trilla av stolen .

Det är nog enligt en proffskock en fuskvariant av pannacotta men livet blir lite härligare och enklare med en gnutta fusk.

Hur som helst är detta så dödens gott och du behöver bara göra det en gång för att kunna det utantill nästa gång.

Receptet är från min kok och odlingsbok "Doreen trädgård och kök" (är den slut går den att beställa via mig, skriv bara så fixar jag det) och i det receptet är det med rabarberkompott på toppen och på bilden är det blåbär.

Skriver hur du gör båda två beroende på vad du har i frysen eller vad du gillar.

Lycka till och ta gärna bilder och tagga mig i dom så jag får se hur det gick.

Instagram @doreenmansson



Recept på Mamma Winthers Pannacotta

2 dl vispgrädde

50 g vit choklad

l ägg •

Kompott: 500 g rabarber

l tsk mortlade kardemummafrökärnor

l tsk riven ingefära

l dl strösocker

Gör såhär

Vispa grädden hårt.

Smält chokladen över vattenbad (ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten).

Vispa upp äggvitan och tillsätt den smälta chokladen medan du vispar.

Rör ner grädden.

Portionera upp pannacottan i små burkar, skålar eller glas och ställ in i kylen så att de stelnar, gärna med plastfolie på så att de inte tar smak av annat.

Skala rabarbern och skär den i cirka 2 cm långa bitar.

Lägg den i en vid kastrull och tillsätt kardemumman. ingefäran och sockret.

Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Skeda kompott över pannacottan och servera.

Limemarinerade blåbär

1 paket frysta blåbär

4 st pressade lime

Rinnande honung efter smak

Lägg alla blåbär i en skål

Pressa saften ur limefrukterna över blåbären

Blanda försiktigt så att limesaften täcker alla blåbär.

Tillsätt rinnande honung tills balansen syrligt och sött är bra (jag älskar jättesurt så jag har ofta för lite honung enligt mina gäster)

 

Tänk på att pannacotta är supersöt så det är gott med lite syrligt på toppen.

Lägg på kompott eller marinad på pannacotta precis innan servering.

Jag älskar att servera dessert i små syltburkar och när pannacotta står och stelnar i kylen kan man stänga locket så det inte tar smak av annat.

När jag serverar panacottan slevar jag på blåbär/rabarber (men man kan ta vad man vill) och lämnar locket öppet.

Lycka till, kramar Doreen
Henriks födelsedagsmiddag blev såklart skaldjur – Doreen Månsson 7 feb 2021 kl. 21:38

[…] gjordes av Yaz och Nicolas, det blev ”Mamma Winthers pannacotta” från min kokbok ”Doreens trädgård & […]

Karin 12 jan 2020 kl. 21:27

Vad kul med flera recept! Måste testa både efterrätten och oljan! Kram!

Doreen Månsson 13 jan 2020 kl. 19:31

Vad glad jag blir att du tycker om det. Låt mig veta hur det går Kram, Doreen

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.