Silikonformarna som alla hånade mig för, haters gonna hate

Middagstips och Recept
Tigerkaka

För nåt år sen följde hela familjen med Henrik till Budapest då han skulle spela in en reklamfilm. Medan han jobbade så besökte resten av familjen loppisar (där för övrigt all inredning i mitt hem kommer från) men vi besökte även stadens största galleria.

I gallerian hade dom en butik som bara hade en massa silikonformar. Butiken var enorm och alla formar var sjukt fina och roliga så jag köpte nog alla dom hade.

Jag gick loss!

När jag kom tillbaka till hotellrummet och skulle presentera dagens inköp så applåderades det inför alla industrilampor från 1937 men när jag visade silikonformarna så skulle det hånas.

"Hahahaha, vad är det där för cancerogent bakverktyg" eller "vem gör en sockerkaka i solrosform".

Svaret är: Ni!

Ja, för väl hemma i Sverige så börjades det bakas på nån helt sjukt onormal nivå.

Kan det vara så att dom "töntiga, cancerframkallande, plastformarna" gör baket lite roligare?

Att en helt perfekt formad ros, nalle, trumpet eller för den delen solros gör bakningen lite svängigare?

Silikonform med solrosmönster.

Hur fint mönster?

Tigerkaka lager

Knepet med tigerkaka är att lägga den ljusa smeten först och sen hälla den mörka smeten ovanpå.

(Tur att jag skrev det för det fattar man inte själv. Mensamedlemsregistretsordförande)

Marmorering av tigerkakssmet

Sen tar man en gaffel och drar runt i smeten så det blir en vacker marmorering.

Slicka smet är också middag

Äta smet är också mat så det är inte bara det att ditt barn blir aktiverat, du får också gott fikabröd OCH äter barnet sen upp resterande smet så slipper man även laga middag.

RECEPT

200 g smör

2,5 dl strösocker

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl mjölk

smör, till formen

ströbröd, till ocreddiga formen

SÅHÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och häll ströbröd i ocreddig form.

Rör smör och socker i en bunke

Rör ner ett ägg i taget och rör om.

Blanda mjöl och bakpulver och häll i.

Häll i mjölken och blanda.

Häll en del av smeten i en annan skål och tillsätt kakao.

Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker.

Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sen den mörka smeten och resten av den ljusa.

Dra runt med en gaffel så det blir marmorerat.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.

Lycka till och för alla ocreddiga köp du gör, stå bara stark för haters gonna hate och sen står dom där och bakar i dina drop dead coola silikonformar från Budapest.

Ha en fab måndag Älskos

Doreen

 


[netstyle_samarbete_carousel widget=29841]

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.