Middagstips, potatis och purjolökssoppa med zaatarbröd.
17:36•
2021-03-18•
Middagstips och Recept
Jag älskar soppor men dom måste vara matiga så att det inte känns som om man bara druckit ett glas grönsaksjuice (som btw är det äckligaste jag vet och jag kommer aldrig börja med det) när man ätit klart.
Här kommer ett recept från min bok Doreens trädgård & kök som gavs ut på Bonnier förlag för några år sen.

Här har jag toppat med lite gräddfil blandat med vit misopasta så att man får fram den där magiska umami smaken. Sist av allt några magiska droppar av den ekologiska olivoljan från Adelante, Himalayasalt och svartpeppar. Jag strimlade även lite purjolök och toppade med.
Till detta serverar jag pitabröd som jag penslar med olivolja som jag stör lite zaatarkrydda över och lite mozzarella som får åka in i ugnen en kortis tills osten smält.

Eftersom jag är besatt av dukning och kan nästan äta vad som helst bara det är omsorgsfullt upplagt på vackert porslin. Jag har haft samma porslin i en liten evighet och det är väldigt vackert om man undviker att lägga mat på det. Då ser det inte toppen ut tyvärr. Jag har länge letat efter en vacker servis som passar till den mesta maten och dukningarna och äntligen har jag hittat rätt.
Lene Bjerre design är mästare på att blanda konsthantverk med design. Är det inte märkligt att allt som är dösnyggt kommer från Danmark? Vad är det i deras vatten?
Det är inte helt otippat en av dom mest ledande företagen inom heminredning och livsstilskoncept i Danmark men även här i Sverige har vi gått bananas på Lene Bjerre, jag
är långt ifrån först på bollen (som vanligt).
Den här serien som jag beställt heter Amera.

Det var både recept och lite dukningsfavoriter.
Nu ska jag gå ut och gå. Ha haft heldagsföreläsning idag och ACT och är helt kokt i huvudet. Ikväll ska jag skriva journaler och en himlarns massa sessionsrapporter. Dygnets alla timmar räcker inte till.
Ha en fortsatt fin kväll, kram Doreen
Här kommer ett recept från min bok Doreens trädgård & kök som gavs ut på Bonnier förlag för några år sen.

Här har jag toppat med lite gräddfil blandat med vit misopasta så att man får fram den där magiska umami smaken. Sist av allt några magiska droppar av den ekologiska olivoljan från Adelante, Himalayasalt och svartpeppar. Jag strimlade även lite purjolök och toppade med.
Till detta serverar jag pitabröd som jag penslar med olivolja som jag stör lite zaatarkrydda över och lite mozzarella som får åka in i ugnen en kortis tills osten smält.

Eftersom jag är besatt av dukning och kan nästan äta vad som helst bara det är omsorgsfullt upplagt på vackert porslin. Jag har haft samma porslin i en liten evighet och det är väldigt vackert om man undviker att lägga mat på det. Då ser det inte toppen ut tyvärr. Jag har länge letat efter en vacker servis som passar till den mesta maten och dukningarna och äntligen har jag hittat rätt.
Lene Bjerre design är mästare på att blanda konsthantverk med design. Är det inte märkligt att allt som är dösnyggt kommer från Danmark? Vad är det i deras vatten?
Det är inte helt otippat en av dom mest ledande företagen inom heminredning och livsstilskoncept i Danmark men även här i Sverige har vi gått bananas på Lene Bjerre, jag
är långt ifrån först på bollen (som vanligt).
Den här serien som jag beställt heter Amera.

Det var både recept och lite dukningsfavoriter.
Nu ska jag gå ut och gå. Ha haft heldagsföreläsning idag och ACT och är helt kokt i huvudet. Ikväll ska jag skriva journaler och en himlarns massa sessionsrapporter. Dygnets alla timmar räcker inte till.
Ha en fortsatt fin kväll, kram Doreen
0