Middagstips på lättlagade, krispiga dumplings.
15:50•
2023-02-24•
Middagstips och Recept
Såhär lagar du goda, krispiga dumplings som kommer bli hela familjens favoritmiddag.
Det här behöver du för att få ihop världens godaste måltid.
Ingredienser
250 g kyckling- eller fläskfärs
100 g räkor, skalade och hackade
1,5 dl salladskål, tunt skivad
0,5 dl kinesisk gräslök, finhackad
1 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk fisksås
1/2 tsk sesamolja
Salt och vitpeppar
1 paket wontondeg (finns i butiker med orientaliskt sortiment)
Rapsolja att steka i
Dippsås
1 msk risvinäger
1 msk fisksås
1 msk vatten
1/2 tsk sesamolja
1 msk fint hackad salladslök
1 msk hackad koriander
En grovt hackad vitlöksklyfta
Lite finhackad chili (efter smak)
1 tsk sesamfrön, rostade
Såhär gör du steg för steg
Lägg färs, räkor och övriga ingredienser till fyllningen i en bunke och blanda ihop dem väl. Ställ i kylen och låt stå i 20 minuter.
Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
Ta sen fram fyllningen från kylen och klicka i en tesked fyllning i mitten på varje rundel wontondeg.
Doppa ett finger i lite vatten och fukta kanten runtom. Vik över och nyp ihop kanterna så att det bildas veck (dom är viktiga för att fånga upp den goda såsen!)
Placera dumplingsen på bakplåtspapper så dom inte fastnar och går sönder.
Hetta upp en skvätt rapsolja i en stekpanna och stek dumplingsknytena i några minuter tills undersidan blir gyllenbrun.
Slå försiktigt på lite vatten och vrid upp värmen till max. Täck med lock och koka tills vattnet försvunnit.
Sänk till medelvärme och slå i ytterligare en lite skvätt rapsolja och stek i ytterligare någon minut tills dumplingsen undersida blivit vackert gyllenbruna och krispiga.
Servera dumplingsknytena varma tillsammans med den goda dippsåsen.
Tips: Dumplings går utmärkt att frysa, så när du ändå håller på varför inte passa på göra en större mängd att ha in till senare. Dom du ska frysa in lägger du i plastpåsar utan att tillaga dom. Sen är det bara att ta fram ur frysen och tillaga enligt ovan.
Stort lycka till och ha en fin fredag!
Kramar, Doreen


250 g kyckling- eller fläskfärs
100 g räkor, skalade och hackade
1,5 dl salladskål, tunt skivad
0,5 dl kinesisk gräslök, finhackad
1 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk fisksås
1/2 tsk sesamolja
Salt och vitpeppar
1 paket wontondeg (finns i butiker med orientaliskt sortiment)
Rapsolja att steka i
Dippsås
1 msk risvinäger
1 msk fisksås
1 msk vatten
1/2 tsk sesamolja
1 msk fint hackad salladslök
1 msk hackad koriander
En grovt hackad vitlöksklyfta
Lite finhackad chili (efter smak)
1 tsk sesamfrön, rostade
Såhär gör du steg för steg
Lägg färs, räkor och övriga ingredienser till fyllningen i en bunke och blanda ihop dem väl. Ställ i kylen och låt stå i 20 minuter.
Blanda alla ingredienser till dippsåsen.






Servera dumplingsknytena varma tillsammans med den goda dippsåsen.

Stort lycka till och ha en fin fredag!
Kramar, Doreen
1
Så gott!
MMMLove it!