Middagsinspiration från en söndagsmiddag med food-maniacs


 

 
Här kommer lite middagsinspiration . Varje söndag försöker jag se till att åtminstone mina döttrar är hemma och äter. Sen blir det ofta min mellandotters pojkvän sen 5 år , nån kompis till dom och även kompisar till oss som dyker upp . Antalet runt bordet varierar ofta från 3-12.
Igår kom vår vän Vito med hans vackra kusin Maria och hennes man David.
Vito brukar alltid laga nån rätt och sen lagar vi nåt så det blir som ett knytkalas bara det att vi lagar allt tillsammans . Det är perfekt för då fördelar man jobbet på fler. Att ensam laga för 10 pers varje söndag kan bli lite jobbigt . Igår var som sagt Maria här och hon är helt galet duktig på att laga mat och det går undan. Hon började med att be mig om en strykbräda och sen var hon igång med att baka nåt som sen skulle bli panzerotti ( friterade piroger typ med ost och skinka/kalkon)

 
Igår hann jag inte göra någon storslaget vacker dukning men det funkade ändå
 

 
Här är panzerotti in the making. Mara penslade ena halvan med ägg så att kanterna klistras ihop och inte öppnar sig när dom friteras
 

 
Friterat är ändå livet !!!
 

 
Här bakas ravioli och fyllningen är en blandning med b butternut ,citronsaft , salvia och solroskärnor En rätt vi äter ofta på en restaurang som heter Il Pastaio i Los Angeles när vi är där ( båda mina döttrar har i olika omgångar bott i Los Angeles och även min pappa i 30 år så vi har varit där en del)
 

 
Här står Maria och bakar och friterar sin panzerotti med Vito lagar sin legendariska bruschetta (alltid med ena handen i telefonen )
 

 
Den här gyllene färgen gör mig lycklig i hela själen
 

 
Doften av jäst deg spred sig i hela huset . Den bästa doften av alla
 

 
Här har degen kavlats ut och sen lägger man en msk av fyllningen på rad med ca 2 cm mellanrum
 

 
Sen viker man över andra delen av degan och trycker lätt ihop kantenra
 

 
Sen skär man raka kanter med den här mojängen som jag verkligen inte vet vad den heter
 

 
här ligger raviolin och väntar på att kokas under en fuktig handdduk

Snygga va?
 

 
Vi har en stoor bänk i betong där flera människor kan stå och laga mat eller baka samtidigt och just det gjorde vi i går . En bakade ravioli en gjorde panzerrotti och en gjorde bruschetta . Jag stod vid diskbänken och gjorde pannacotta
 

 
Till bruschettan användes italienskt lantbröd. Hela knepet är att steka varje skiva i olivolja så att dom får en knaprig yta och inte blir blöta när tomatblandningen läggs på
 

 
Folksamling runt spisen
 

 
Vi började med panzettan och Bruschetta
 

 
Jag åt två stycken panzerotti och en bruschetta .
 

 
Sen blev det ravioli med det brynta salviasmöret och rostade solrosfrön. Salvian hämtades faktiskt i från vårt kryddland i trädgården
 

 
Allt slank ner
 

 
Och som om att alla inte redan hade ätit mer än vad som ens är möjligt så blev det dags för kaffe och pannacotta med honung och limemarinerade blåbär.

En bra start på veckan för en mat-maniac

 
marielyander 7 jan 2019 kl. 11:48

Mycket mums ?

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.