Livets största pirogbak hos älskade Gunilla och allsång på D&G Breakfast Club
08:35•
2020-05-11•
Middagstips och Recept
Våra traditionella söndagsmiddagar är av förklarliga skäl inställda numer. Dels är vi lite restriktiva med att bjuda hem oändligt mycket folk och sen sen är vår matplats en enda enorm kontorsplats.
Henrik jobbar ju oftast med två skärmar så vi har inte ätit middag där sen allt detta startades.
Vi umgås inte med andra familjer så mycket förutom med min fina vän Gunilla och hennes familj.
Igår var det dags för det traditionella pirogbaket hemma hos dom.
Amina hade plockat lite blommor i trädgården till Gunilla och Hayat och Yasmine (mina äldre döttrar) kom i egen bil.
Pirogbak hos von Platens har blivit en tradition.
Gunilla hade förberett köttfäsrmixen dagen innan så att den fick dra åt sig alla kryddor över natten.
Jag försöker få ur henne receptet varje gång med det är nåt hon har fått nedärvt i släkten så det är som sagt omöjligt att få exakta mått.
Det är i alla fall kryddpeppar, vitlök, bladpersilja i miljarders och en massa annat gott.
Köttfärsen var på hjort och vi bestämde oss alla att inte berätta för Hayat vad det var för hon har lite panik för kött över huvudtaget. Är det dessutom ett djup som ofta förekommer i Disneyfilmer blir det ännu knepigare.
Vid matbordet senare så pratade hon oavbrutet om hur god köttfärsen var.
Gunilla var i full gång som alltid
Jag fattar inte riktigt hur Gunilla lyckas matcha mängden köttfärsfyllning med deg men det räcker exakt varje gång.
Alla bakade även Henrik
Alla både stora och små hjälper till med bakningen och det är tur det för det här med att göra lite lagom mycket är inte Gunillas grej. Det lagas för ett helt kompani och jag gissar att det sitter i från barndomen då hon har en hel drös syskon och har väl aldrig riktigt lagat en fiskpinne var.
Minns ni förresten när man var liten och fick vänta på kompisarnas rum när deras familjer skulle äta middag.
Hur hemskt var inte det?
Man satt där på rummet och kände doften av den goda maten och fick inte vara med. Samtidigt som man ville vara kvar för att kunna fortsätta leka.
Konstigt ändå?
Hayat och Gunilla skickar in piroger i ugnen
Hayat och Gunilla matade plåtarna med piroger in i ugnen och det tog aldrig slut. Doften i köket var helt gudomlig.
Såhär fina blev dom
När pirogerna tas ut ur ugnen så smörjer Gunilla dom med smör (inte ägg) och då blir dom såhär fina.
Alltid vacker dukning.
Såhär fint hade hon dukat.
Jag fattar aldrig hur hon hinner med allt?
Hon har nästan dubbelt så många barn som jag har, dom är små och behöver som alla andra barn hjälp med läxor, vill ut och leka i parken osv och sen lagar hon mat åt alla och oss från scratch och driver en massa bolag och power walkar runt Djurgården och går på gym flera dagar i veckan?????????????
??????
Sååå mycket gott på bordet
Äntligen blev det dags för mat och alla barnen och vi åt och åt och åt och åt.
Hur mycket man än äter så tycker Gunilla att man ätit för lite (syriangrej).
Sen blev det jättegod efterrätt som Gunillas son bakat. Den hann jag inte ta bild på men det var kladdkaka och chokladbollar och dom var så goda så att det inte var riktigt klokt.
Detta blev en helt underbar söndag och Gunilla och hennes familj är så underbara och generösa med allt fix så man känner sig alltid så otroligt välkommen.
Världens finaste familj med hjärtat på rätt ställe.
Du som inte än har läst hennes bok gå in här och beställ den. Den finns även som ljudbok här.
Jag läste den i manusform och sen hela boken när den kom ut och känner att jag nog måste läsa den igen. Det är så många delar i en och samma bok så den tåls att läsa några gånger.

Sen åkte vi hem för det var ju söndag och det innebär D&G Breakfast Club med mig och Gabriel.
Det blev en jätterolig sändning och för dig som missade den så ligger den fortfarande på både mitt och Gabriels Instagramkonto.
Precis bara några minuter innan sändningen avbröts dök Jimmy in med gitarren och Yaz flög in i rummet och vi brände av en allsång.
Det blev faktiskt väldigt roligt. Stort grattis till alla fem personer som vann skönhetsbehandlingar, fransförlängning, nagel set, ansiktsbehandling, LPG och fettfrysning på Ciao Bella i Barkarby.
Vi får se vad som sker nästa söndag?
Allt kan hända!
Vad har du gjort i helgen och framförallt , vad har du ätit?
Kramar, Doreen
Henrik jobbar ju oftast med två skärmar så vi har inte ätit middag där sen allt detta startades.
Vi umgås inte med andra familjer så mycket förutom med min fina vän Gunilla och hennes familj.
Igår var det dags för det traditionella pirogbaket hemma hos dom.
Amina hade plockat lite blommor i trädgården till Gunilla och Hayat och Yasmine (mina äldre döttrar) kom i egen bil.

Gunilla hade förberett köttfäsrmixen dagen innan så att den fick dra åt sig alla kryddor över natten.
Jag försöker få ur henne receptet varje gång med det är nåt hon har fått nedärvt i släkten så det är som sagt omöjligt att få exakta mått.
Det är i alla fall kryddpeppar, vitlök, bladpersilja i miljarders och en massa annat gott.
Köttfärsen var på hjort och vi bestämde oss alla att inte berätta för Hayat vad det var för hon har lite panik för kött över huvudtaget. Är det dessutom ett djup som ofta förekommer i Disneyfilmer blir det ännu knepigare.
Vid matbordet senare så pratade hon oavbrutet om hur god köttfärsen var.

Jag fattar inte riktigt hur Gunilla lyckas matcha mängden köttfärsfyllning med deg men det räcker exakt varje gång.

Alla både stora och små hjälper till med bakningen och det är tur det för det här med att göra lite lagom mycket är inte Gunillas grej. Det lagas för ett helt kompani och jag gissar att det sitter i från barndomen då hon har en hel drös syskon och har väl aldrig riktigt lagat en fiskpinne var.
Minns ni förresten när man var liten och fick vänta på kompisarnas rum när deras familjer skulle äta middag.
Hur hemskt var inte det?
Man satt där på rummet och kände doften av den goda maten och fick inte vara med. Samtidigt som man ville vara kvar för att kunna fortsätta leka.
Konstigt ändå?

Hayat och Gunilla matade plåtarna med piroger in i ugnen och det tog aldrig slut. Doften i köket var helt gudomlig.

När pirogerna tas ut ur ugnen så smörjer Gunilla dom med smör (inte ägg) och då blir dom såhär fina.

Såhär fint hade hon dukat.
Jag fattar aldrig hur hon hinner med allt?
Hon har nästan dubbelt så många barn som jag har, dom är små och behöver som alla andra barn hjälp med läxor, vill ut och leka i parken osv och sen lagar hon mat åt alla och oss från scratch och driver en massa bolag och power walkar runt Djurgården och går på gym flera dagar i veckan?????????????
??????

Äntligen blev det dags för mat och alla barnen och vi åt och åt och åt och åt.
Hur mycket man än äter så tycker Gunilla att man ätit för lite (syriangrej).
Sen blev det jättegod efterrätt som Gunillas son bakat. Den hann jag inte ta bild på men det var kladdkaka och chokladbollar och dom var så goda så att det inte var riktigt klokt.
Detta blev en helt underbar söndag och Gunilla och hennes familj är så underbara och generösa med allt fix så man känner sig alltid så otroligt välkommen.
Världens finaste familj med hjärtat på rätt ställe.
Du som inte än har läst hennes bok gå in här och beställ den. Den finns även som ljudbok här.
Jag läste den i manusform och sen hela boken när den kom ut och känner att jag nog måste läsa den igen. Det är så många delar i en och samma bok så den tåls att läsa några gånger.

Sen åkte vi hem för det var ju söndag och det innebär D&G Breakfast Club med mig och Gabriel.
Det blev en jätterolig sändning och för dig som missade den så ligger den fortfarande på både mitt och Gabriels Instagramkonto.
Precis bara några minuter innan sändningen avbröts dök Jimmy in med gitarren och Yaz flög in i rummet och vi brände av en allsång.
Det blev faktiskt väldigt roligt. Stort grattis till alla fem personer som vann skönhetsbehandlingar, fransförlängning, nagel set, ansiktsbehandling, LPG och fettfrysning på Ciao Bella i Barkarby.
Vi får se vad som sker nästa söndag?
Allt kan hända!
Vad har du gjort i helgen och framförallt , vad har du ätit?
Kramar, Doreen
1
Draken i rummet är så otroligt intressant! Jag lyssnade på BookBeat och hade svårt att sluta lyssna! Så kanon bra bok😀 Vilka goda piroger, nu blir jag hungrig! Kram till er i familjen från Annika och Erik Bergman 🤗❤️
Ja visst är den fantastisk!!!!! Pirogerna var också såklart fantastiska och man kan ju äta flera hundra typ. Stor kram till er med