Huevos rancheros med chipotlechili som fått dra i kaffe är mitt bästa frukost/brunchtips till helgen
10:55•
2021-02-24•
Middagstips och Recept
På helgerna brukar vi laga lite godare frukost. Godare än havregrynsgröt vill säga och här kommer världens bästa frukosttips nämligen Huevos rancheros. Varje gång som vi åkt till Los Angeles för att hälsa på mina döttrar som i olika omgångar bott i Marina Del Rey så har vi passat på att äta allt mexikanskt som existerar. Los Angeles har så otroligt bra mexikansk mat. Båda mina döttrar bodde i samma lägenhetskomplex men vid helt olika tillfällen och det gjorde att vi blev lite av experter på alla härliga matställen som fanns i krokarna. Ett ställe som vi alltid åt frukost på var just en mexikanare som min dotter Hayat älskade och tog oss till. Deras "Huevos rancheros" var helt outstanding och sedan dess är det en favorit på helgernas frukostbord.

Det recept som ligger närmast det vi åt i Los Angeles är det receptet som finns i Jamie Olivers bok "Jamies America".

Vi har modifierat receptet något och lägger till 1 torkad chipotlechili (ekologisk från vår trädgård) som får dra i 1 deciliter kaffe i 15 min. Chilin hackar man sen och låter den fräsa med lök och paprika. Häll i chilikaffet tillsammans med krossade tomater.

Här ligger alla ingredienser och göttar sig (avskyr det ordet, använde jag det alldeles nyss, vem är jag ens?). I Los Angeles är alla organic freaks så där vet man att som serveras är ekologiskt och det fullkomligt älskar jag. Sen har dom ju också den totala motsatsen till organic på sina snabbmatsställen men dom försöker jag undvika med varierande framgång (shoutout Taco Bell).

Det sista som händer i denna lättlagade frukosträtt är att man kläcker några ekologiska ägg. Jag tjatar om ekologiskt för det är inte bara att det smakar bättre utan vetskapen av att det man stoppar i sig inte har slaktat miljön för att framställas känns också lite bra.
Dubbelbra på nåt vis.

Taaaadaaaaaaa!!!!! Så sjukt gott och enkelt. Det är faktiskt min dotter Yasmines favorit och det var hon som beställde detta denna morgon. Ibland tänker jag att mina barn kanske ibland missuppfattar detta hem och tror att det är ett hotell. Den stora frågan är om det är mitt eller deras fel?
Jag kanske borde överväga att stryka "turn down service" från en av alla tjänster jag utför här hemma, eller är det att ta det för långt?

Huevos rancheros serveras med ekologiska tortillabröd och ett hett tips är att ha en stor hushållspappersrulle på bordet för det kommer att rinnas ut från brödet några gånger innan själva wrappingproceduren sitter.
Nu ska jag lägga mig och pensionärssova en stund. I flera veckor har jag jobbat tidiga mornar och sena kvällar för att komma ikapp med allt och det har varit typ omöjligt. Ju mer jag betat av, ju mer har det blivit. Nu är jag äntligen ikapp och vad händer då? Jo jag blir sjuk!!!
Jag som börjat träna med PT och hela faderullan. Nu halkar jag efter igen!!! Moment 22 deluxe. Vabruari välkommen till vår bygd igen.......
Ha en fab dag, kramar Doreen

Det recept som ligger närmast det vi åt i Los Angeles är det receptet som finns i Jamie Olivers bok "Jamies America".

Vi har modifierat receptet något och lägger till 1 torkad chipotlechili (ekologisk från vår trädgård) som får dra i 1 deciliter kaffe i 15 min. Chilin hackar man sen och låter den fräsa med lök och paprika. Häll i chilikaffet tillsammans med krossade tomater.
Rätten serveras med klyftor av ekologisk lime och hackad ekologisk koriander som man kan pressa och strö över.
En god olivolja är lika viktigt som salt och peppar och måste finnas på matbordet för varje måltid.
Vi använder en ekologisk olivolja och den på bilden ovan är en olja som har en lite kryddig och bitter smak med en finish som liknar nötter och olivblad och den passar till allt.
Både olivoljan, salt och peppar kommer från Adelante som har flera olika ekologiska olivoljor och kryddor.
Det rosa saltet är från Himalaya har en mild aromatisk smak. Pepparn är också ekologisk och i hela korn så att man får nymald peppar vilket blir nåt helt annat än tråkmalen-peppar som smakar nada.
Jag brukar köpa härliga kryddor, god balsamico eller olivolja i gå-bort-present eller till vänner som fyller år (man ger oftast sånt som man själv vill ha) och en gång köpte jag några ekologiska olivoljor i tre-pack från Adelante för att ge bort. Det slutade med att jag behöll dom för mig själv ,som den snålisen jag är och kompisen fick en Circle K bukett istället.
Nämner inga namn.
Kolla in deras present set "Healthy as hell", det kan jag gärna be att få av nån vid tillfälle.

Här ligger alla ingredienser och göttar sig (avskyr det ordet, använde jag det alldeles nyss, vem är jag ens?). I Los Angeles är alla organic freaks så där vet man att som serveras är ekologiskt och det fullkomligt älskar jag. Sen har dom ju också den totala motsatsen till organic på sina snabbmatsställen men dom försöker jag undvika med varierande framgång (shoutout Taco Bell).

Det sista som händer i denna lättlagade frukosträtt är att man kläcker några ekologiska ägg. Jag tjatar om ekologiskt för det är inte bara att det smakar bättre utan vetskapen av att det man stoppar i sig inte har slaktat miljön för att framställas känns också lite bra.
Dubbelbra på nåt vis.

Taaaadaaaaaaa!!!!! Så sjukt gott och enkelt. Det är faktiskt min dotter Yasmines favorit och det var hon som beställde detta denna morgon. Ibland tänker jag att mina barn kanske ibland missuppfattar detta hem och tror att det är ett hotell. Den stora frågan är om det är mitt eller deras fel?
Jag kanske borde överväga att stryka "turn down service" från en av alla tjänster jag utför här hemma, eller är det att ta det för långt?

Huevos rancheros serveras med ekologiska tortillabröd och ett hett tips är att ha en stor hushållspappersrulle på bordet för det kommer att rinnas ut från brödet några gånger innan själva wrappingproceduren sitter.
Nu ska jag lägga mig och pensionärssova en stund. I flera veckor har jag jobbat tidiga mornar och sena kvällar för att komma ikapp med allt och det har varit typ omöjligt. Ju mer jag betat av, ju mer har det blivit. Nu är jag äntligen ikapp och vad händer då? Jo jag blir sjuk!!!
Jag som börjat träna med PT och hela faderullan. Nu halkar jag efter igen!!! Moment 22 deluxe. Vabruari välkommen till vår bygd igen.......
Ha en fab dag, kramar Doreen
1
Vansinnigt gott ju! Tack för receptet med chiptotlechilin i kaffe! mums /Per