Här kommer recept på världens enklaste och godaste soppa

Middagstips och Recept
Här kommer ett enkelt och bra recept på den godaste soppan du någonsin ätit.

Detta är min äldsta dotter Hayats favoritsoppa och hon ringer ofta och beställer den. Så även denna gång, hon ringde och bad oss laga soppan för att hon och hennes bästa vän ville komma förbi och äta.

Dom hade med sig efterrätt.

Vi gör ofta så när vi har middagar att alla lagar något och så äter vi tillsammans.

Det är ju roligt om det är fler kockar och eftersom vi ofta är många runt middagsbordet så blir det tufft om en person ska laga alla rätter.

Denna gång var det min mellandotter Yasmine som lagade soppan. Alla i vår familj kan laga den vid det här laget.

Soppa med zataarbröd.

RECEPT


















Ingredienser


Till soppan

Olivolja

3 paprikor, hackade

1 gul lök, hackad

1 selleristjälk, finhackad

2–4 vitlöksklyftor (efter eget tycke/smak), krossade

1 burk körsbärstomater

1 msk tomatpuré

1 l kycklingbuljong

2 msk zaatar

2 msk sumak

1 msk spiskummin

2 dl bulgur

Salt och peppar



Till manakish


2 arabiska pitabröd (tunna) bröd

1/2 mozzarella, finhackad

1 dl olivolja

3 msk Zaatar

Flingsalt




Till servering

Färsk mynta

Lime skurna i klyftor

Youghurt att ringla över soppan


Soppa

Hetta upp en rejäl skvätt olja i en kastrull. Fräs paprika, lök, selleri och vitlök i några minuter. Blanda i zaatar, sumak och spiskummin. Fräs i ytterligare någon minut.


Häll sedan i körsbärstomaterna, tomatpurén och det mesta av kycklingbuljongen.

Rör om och låt puttra ihop under några minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda i bulguren.


Späd soppan med det sista av buljongen. Låt puttra till bulguren är klar. (Blir soppan för tjock efter att bulguren har svällt kan du späda med antingen lite vatten eller ytterligare buljong.)





















Godare en chips

Menakish

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ner 3 msk zataar i olivoljan. Stryk ut röran över bröden så att de täcks. Fördela sedan den finhackade mozzarellan över bröden. Grädda i ugnen tills osten har smält.

Ta ut, strö över lite flingsalt och skär upp i pizzabitar.


Servering

Precis innan jag ställer fram grytan med soppan på bordet garnerar jag soppan med lite zaatar, några färska myntablad och avslutar med att ringla lite olivolja över. Servera soppan med limeklyftor att pressa över, extra färsk mynta och lite yoghurt att ringla över och manakish.


Jag tycker om att servera knapriga grönsaker till kryddig mat som tex rädisor eller små gurkor (sådana som inte har så mycket fruktkött/kärnhus eller vad det nu kallas).

När jag skurit upp dom lägger jag lite is på dom så dom håller sig spänstiga och kalla.


Lycka till om du ger dig på detta enkla recept och skicka gärna bilder så jag får se.

Kramar, Doreen

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.