Här kommer recept på världens enklaste och godaste soppa
12:34•
2020-01-09•
Middagstips och Recept
Här kommer ett enkelt och bra recept på den godaste soppan du någonsin ätit.
Detta är min äldsta dotter Hayats favoritsoppa och hon ringer ofta och beställer den. Så även denna gång, hon ringde och bad oss laga soppan för att hon och hennes bästa vän ville komma förbi och äta.
Dom hade med sig efterrätt.
Vi gör ofta så när vi har middagar att alla lagar något och så äter vi tillsammans.
Det är ju roligt om det är fler kockar och eftersom vi ofta är många runt middagsbordet så blir det tufft om en person ska laga alla rätter.
Denna gång var det min mellandotter Yasmine som lagade soppan. Alla i vår familj kan laga den vid det här laget.
Soppa med zataarbröd.
RECEPT
Godare en chips
Detta är min äldsta dotter Hayats favoritsoppa och hon ringer ofta och beställer den. Så även denna gång, hon ringde och bad oss laga soppan för att hon och hennes bästa vän ville komma förbi och äta.
Dom hade med sig efterrätt.
Vi gör ofta så när vi har middagar att alla lagar något och så äter vi tillsammans.
Det är ju roligt om det är fler kockar och eftersom vi ofta är många runt middagsbordet så blir det tufft om en person ska laga alla rätter.
Denna gång var det min mellandotter Yasmine som lagade soppan. Alla i vår familj kan laga den vid det här laget.

RECEPT
Ingredienser
Till soppan
Olivolja
3 paprikor, hackade
1 gul lök, hackad
1 selleristjälk, finhackad
2–4 vitlöksklyftor (efter eget tycke/smak), krossade
1 burk körsbärstomater
1 msk tomatpuré
1 l kycklingbuljong
2 msk zaatar
2 msk sumak
1 msk spiskummin
2 dl bulgur
Salt och peppar
Till manakish
Till servering
Färsk mynta
Lime skurna i klyftor
Youghurt att ringla över soppan
Soppa
Hetta upp en rejäl skvätt olja i en kastrull. Fräs paprika, lök, selleri och vitlök i några minuter. Blanda i zaatar, sumak och spiskummin. Fräs i ytterligare någon minut.
Häll sedan i körsbärstomaterna, tomatpurén och det mesta av kycklingbuljongen.
Rör om och låt puttra ihop under några minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda i bulguren.
Späd soppan med det sista av buljongen. Låt puttra till bulguren är klar. (Blir soppan för tjock efter att bulguren har svällt kan du späda med antingen lite vatten eller ytterligare buljong.)

Menakish
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ner 3 msk zataar i olivoljan. Stryk ut röran över bröden så att de täcks. Fördela sedan den finhackade mozzarellan över bröden. Grädda i ugnen tills osten har smält.
Ta ut, strö över lite flingsalt och skär upp i pizzabitar.
Servering
Precis innan jag ställer fram grytan med soppan på bordet garnerar jag soppan med lite zaatar, några färska myntablad och avslutar med att ringla lite olivolja över. Servera soppan med limeklyftor att pressa över, extra färsk mynta och lite yoghurt att ringla över och manakish.
Jag tycker om att servera knapriga grönsaker till kryddig mat som tex rädisor eller små gurkor (sådana som inte har så mycket fruktkött/kärnhus eller vad det nu kallas).
När jag skurit upp dom lägger jag lite is på dom så dom håller sig spänstiga och kalla.
Lycka till om du ger dig på detta enkla recept och skicka gärna bilder så jag får se.
Kramar, Doreen
0