Enkelt recept på världens godaste bröd med nötter och torkad frukt
Här kommer ett superenkelt recept på ett bröd som kommer få hela familjen på fall. Brödet har långhållbarhet och sötman från den torkade frukten och nötternas krispighet är en storfavorit hos alla barn. Här får du ett recept som visar steg för steg hur du gör och jag lovar att du bara behöver följa det några gånger sen behöver du inget recept längre. Bakning är snårigt eftersom det finns lite utrymme till att höfta men så fort du kan det här receptet så kan du göra addera och ta bort lite hur du vill. Det kommer bara bli bättre och godare varje gång, jag lovar.
Snygga va? Såhär ser bröden ut när dom är färdiga och jag dubblar nästan alltid satsen så jag får ut 4 limpor istället för två. Vi har en ganska stor och bred ugn så jag får plats med alla 4 limpor i ugnen samtidigt. Jag är både otålig och lat så det passar mig perfekt. Recept på världens godaste filmjölksbröd Blanda i en stor bunke
- 7dl vetemjöl
- 4dl grahamsmjöl
- 2dl rågmjöl
- 1tsk salt
- 1dl solrosfrön
- 1dl hasselnötter
- 1dl valnötter
- 1dl hela torkade aprikoser
- 1dl hela fikon eller dadlar
- 1/2 påse brödkryddor
- Blanda i en annan bunke:
- 1l filmjölk
- 2dl mörk sirap
- 1½tsk bikarbonat
Gör såhär
- Tillsätt filmjölksblandningen till mjölblandningen och rör till en jämn, tjock smet.
- Fyll två smorda brödformar med smeten och strö över lite grahamsmjöl, flingsalt och sesamfrön.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1½h. (Täck med folie om dom blir för mörka.)
- Stjälp upp bröden på galler och låt vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
Hela fikon och dadlar är tricket och den här gången hade jag även i en näve berberisbär. Har man hela frukter så blir det väldigt gott och vackert när man skivar brödet.
Filmjölk, bikarbonat och sirap i en bunke. (Jag gjorde dubbel sats denna gång. Därav mängden fil…)
På några minuter sväller filmjölksblandningen upp.
Och alla andra ingredienser i en annan bunke.
Slå sen över filmjölksblandningen och blanda runt.
Innan jag ställde in bröden i ugnen ringlade jag över lite lite olivolja, strödde över lite flingsalt, sesamfrön och gick även över med några varv med pepparkvarnen.
Färdigt! Jag brukar dela limporna i två delar sen fryser jag in och har bara en halva ute åt gången. Det bästa som finns är att rosta en skiva, ringla lite god olivolja och sen lägga en skiva Västerbottenost på. Hoppas du ger brödet en chans för sen kommer du aldrig mer att köpa bröd. Önskar dig en fin dag, kramar Doreen
01ayw3
bp4lou
v63hpx
cxd5bw
test
test
Måste prova!