Enkelt och lättlagat middagstips.
08:52•
2022-10-21•
Detta är den enklaste och godaste förrätten jag vet som går supersnabbt att slänga ihop och som uppskattas av alla. Både smakmässigt och visuellt.
Cocktailglas "Avenue", tumblerglas "Garett", bestick "Ivory", tallrikar "Palladio", vinkyl "Louxor" från Newport
Den här förrätten brukar alltid min mellandotter Yasmine laga och när hon var hemma i somras så lagade hon det för oss på en av våra traditionsenliga söndagsmiddagar. Vi hjälps alltid åt hela familjen på söndagar och Yasmine ansvarar alltid för förrätt och dessert och både hon och min äldsta dotter Hayat är väldigt duktiga på att laga mat. Yasmine fyllde år häromdagen och det var väldigt ledsamt att vi inte kunde få vara tillsammans och fira henne. Min man Henrik är på resa runtom i Europa och filmar och jag är ensam här med Amina (10 år) som går i skolan så det blev svårt att bara dra iväg till New York.
Här kommer i alla fall Yasmines goda förrätt med lax och mango. Enjoy!
Kockkniv "Suncraft Senzo" från Japanese Knife Company.
Börja med att skala och sedan tärna äpplen och mango i ca 1 cm stora bitar.
Skärbräda i Paulownia wood "Tojiro" från Japanese Knife Company.
Skär salmalaxen i små kuber. Även dom cirka 1 cm.
Hacka koriander och salladslök och lägg i en bunke tillsammans med soja, majonnäs, rostade sesamfrön och saften av limen. Rör ihop.Rör sedan ner lax, äpple och mango och blanda runt så att allt täcks av såsen. Använd gärna en slickepott så inte laxen rörs sönder. Smaka av med salt och lime. Denna rätt görs bäst strax innan den ska serveras, men ska ändå gärna hinna stå en stund i kylen innan servering.
När det är dags att servera börjar du med att placera tre stycken blad av gemsallad per assiett och skedar sedan i en klick av salsan i varje blad. Toppa med lite rostade sesamfrön, hackad koriander och salladslök.
Lycka till och skriv gärna och berätta hur det blev och om förrätten uppskattades av dina gäster. Om inte så går det alltid att byta ut.
Gästerna alltså.
Mina gröna klänning heter "Riviera maxi wrap dress" från Blond Hour.
Happy Friyay och kramar i massor, Doreen


Den här förrätten brukar alltid min mellandotter Yasmine laga och när hon var hemma i somras så lagade hon det för oss på en av våra traditionsenliga söndagsmiddagar. Vi hjälps alltid åt hela familjen på söndagar och Yasmine ansvarar alltid för förrätt och dessert och både hon och min äldsta dotter Hayat är väldigt duktiga på att laga mat. Yasmine fyllde år häromdagen och det var väldigt ledsamt att vi inte kunde få vara tillsammans och fira henne. Min man Henrik är på resa runtom i Europa och filmar och jag är ensam här med Amina (10 år) som går i skolan så det blev svårt att bara dra iväg till New York.
Här kommer i alla fall Yasmines goda förrätt med lax och mango. Enjoy!
Yasmines lax- och mangosalsa i salladsblad
Ingredienser
- 2 Granny Smith-äpplen
- 2 mango
- 200 g salmalax
- 1 salladslök, inklusive blast
- 1 msk sesamfrön, rostade
- 1 msk soja
- 1 dl majonnäs
- 1 lime, saft av
- 1/2 dl koriander, färsk
- Flingsalt
- Gemsallad, att servera i

Börja med att skala och sedan tärna äpplen och mango i ca 1 cm stora bitar.

Skär salmalaxen i små kuber. Även dom cirka 1 cm.



Gästerna alltså.

Happy Friyay och kramar i massor, Doreen

7
Salman lax är det bästa jag vet
Dukning in fleek
Tack fina du!
🔥💚
Love the dress 💚💚
Ser gott ut 🤗 fint klänning💚
Tack fina du
Yees!! ..När man är in desperate need of tips på "saker man kan göra då ens adopterade mangoträd överlevererar och skickar en miljard perfekt, och samtidigt, trädmogna mangos till ett singelhushåll" (..Har aldrig varit så stressad!!) Taack till Dig och Yasmine för det lilla ljuset i tunneln, det ser helt magiskt ut!! 😍👌 Gör genast fjortondubbel sats..
Du har INTE ett mangoträd????
Wow, tack för receptet. Ser riktigt gott, fräscht ut. Koriander ska jag byta ut men vet inte mot vad. Detta ska jag bjuda på när jag kommer hem till min svägerskas döttrar i Dubai. Det blir kul med något nytt 💛
Åh vad mysigt med Dubai, lyckost dig!!! Ja koriander kan verkligen smaka schampo och då kan man byta ut det mot bladpersilja. Kramar D