Uppesittarkväll med skaldjur, tomtens renar och äcklig sill
14:17•
2021-01-06•
Familj och vänner
Middagstips och Recept
Dagen innan Julafton hade vi en liten uppesittarkväll med Carola, Jimmy och lilla Zoe. Tjejerna hade helgen innan haft ett litet corona-safe julbak där dom sen gick och sålde sina bakverk för att samla in pengar till Give a child a family. Jag kommer lägga upp mer om det lite senare i veckan. Det kan vara nåt av det finaste jag varit med om där en väldigt fin person IGEN gick och donerade en enorm summa pengar för att stötta barnens insamling. Tack igen alla som donerade en liten slant, stor eller liten. Tillsammans blir små donationer väldigt stora så alla bidrag är lika viktiga.
Dagen innan Julafton hade jag beställt lite skaldjur men killarna på Skaldjurdirekt vill agera lite tomtar så dom hade med sig lite extra av allt och det passade perfekt då vi alla 6 som skulle äta är tokiga i skaldjur.
Här ser ni Erik som egentligen är pilot och Fredrik som kallar sig kraschad entreprenör pga Corona. Dom levererar dom absolut bästa skaldjuren direkt från Smögen till din dörr och deras skaldjur har varit guests of honor på mitt middagsbord flera gånger under hösten.

Utanför min dörr stod det en inslagen julklapp från Madde på AA-Glas (dom som gjorde min stooora spegel och duschvägg, läs inlägg om det här) och i paketet stod denna underbart fina glaslykta.
Den passade perfekt på byrån i hallen framför spegeln. Så himla fin och jag blev så glad.

Det är sen gammalt men jag börjar ju duka hundra timmar innan vi ska äta. Det är liksom min lyckligaste stund. Denna gång gjorde jag rosetter av linneservetterna med en servettring i mässing som håller ihop allt. Duken och servetterna kommer från Himla, även servettringarna tror jag.
Duka är det roligaste jag vet
Dom fina vin och dricksglasen är en present från min vän Gunilla och jag älskar att duka med sånt som man fått. Särskilt mycket tycker jag om att duka med min mormors porslin och Henriks farmors dukar. Det är som att dom är med på nåt hörn.

Eftersom det var en speciell kväll så dracks ett mycket speciellt vin. Här luftas ett vin från en gård inte långt från Carola och Jimmys hus i Sydafrika. Carola har tagit mig till så många fina olika ställen och vingårdar i Kapstaden men just denna vet jag faktiskt inte om jag har besökt. Det finns ingen plats jag längtar efter mer än just Kapstaden. Vi har spenderat mycket tid där genom åren och strax efter nyår brukar vi försöka att åka dit men nu är det tyvärr en omöjlighet.

Vi började med ostar och lite Cava från Chapel Hill. Jag är en sån ost-maniac så fick jag så skulle jag bara äta ostar. Jag är en sån som alla dagar i veckan hellre äter ost till dessert än nån sliskig glass. Faktum är att den enda glass jag verkligen gillar är isglass, typ Igloo eller Piggelin.

Nåt jag inte älskar är sill så det fick dom vuxna äta denna afton, jag köttade på med mina ostar istället.

Sen blev det skaldjur till huvudrätt. Jag hade beställt lite räkor men fick jättefin jullåda av Skaldjurdirekt med både havskräftor och ett gäng krabbklor. Så himlarns gott så att man dog. Jag har liksom inget stopp när det gäller skaldjur. Det är som att jag inte kan uppnå en mättnadskänsla. Yasmine satt och tittade imponerat på mig och Carola när vi gick loss.

Henrik är också en liten skaldjursfanatic. Han samlar alla skal och gör jättegod bisque på allt varje gång vi äter skaldjur. Den är dö-god till en pasta eller fiskgryta, ja vad som helst nästan (inte kallopps osv men du fattar).

Fina Carola som är en mästare på att slå in fina paket. Hon är så pysslig och väldigt omsorgsfull när hon gör nåt som hon ska ge bort. Sen skriver hon så snyggt så det fattar ju ingen.

Vi hade två väldigt otåliga tjejer som inte ville sitta vid matbordet utan börja med julklapparna asap.
Det sjukaste av allt var att dom gick ut och in kom två stycken renar för att dela ut paket. Amina och Zoe missade allt.

Renarna delade ut allas klappar och sen stack dom för att det fanns ju fler hem som hade Lilla Julafton denna afton.

Efter en stund kom som tur var Amina och Zoe tillbaka, besvikna över att ha missat allt men glömde snabbt sin besvikelse när dom fick öppna sina paket som renarna lämnat.
Vilken tur, kunde gått hur snett som helst ju!
Bilder och inlägg från Julafton kommer. Nu ska jag för 17de gången åka till Hagbytippen.
Så less på dett men så glad över att få rensa ut en massa skit.
Ha en fin konstig klämdag, kramar Doreen
Dagen innan Julafton hade jag beställt lite skaldjur men killarna på Skaldjurdirekt vill agera lite tomtar så dom hade med sig lite extra av allt och det passade perfekt då vi alla 6 som skulle äta är tokiga i skaldjur.
Här ser ni Erik som egentligen är pilot och Fredrik som kallar sig kraschad entreprenör pga Corona. Dom levererar dom absolut bästa skaldjuren direkt från Smögen till din dörr och deras skaldjur har varit guests of honor på mitt middagsbord flera gånger under hösten.

Utanför min dörr stod det en inslagen julklapp från Madde på AA-Glas (dom som gjorde min stooora spegel och duschvägg, läs inlägg om det här) och i paketet stod denna underbart fina glaslykta.
Den passade perfekt på byrån i hallen framför spegeln. Så himla fin och jag blev så glad.

Det är sen gammalt men jag börjar ju duka hundra timmar innan vi ska äta. Det är liksom min lyckligaste stund. Denna gång gjorde jag rosetter av linneservetterna med en servettring i mässing som håller ihop allt. Duken och servetterna kommer från Himla, även servettringarna tror jag.

Dom fina vin och dricksglasen är en present från min vän Gunilla och jag älskar att duka med sånt som man fått. Särskilt mycket tycker jag om att duka med min mormors porslin och Henriks farmors dukar. Det är som att dom är med på nåt hörn.

Eftersom det var en speciell kväll så dracks ett mycket speciellt vin. Här luftas ett vin från en gård inte långt från Carola och Jimmys hus i Sydafrika. Carola har tagit mig till så många fina olika ställen och vingårdar i Kapstaden men just denna vet jag faktiskt inte om jag har besökt. Det finns ingen plats jag längtar efter mer än just Kapstaden. Vi har spenderat mycket tid där genom åren och strax efter nyår brukar vi försöka att åka dit men nu är det tyvärr en omöjlighet.

Vi började med ostar och lite Cava från Chapel Hill. Jag är en sån ost-maniac så fick jag så skulle jag bara äta ostar. Jag är en sån som alla dagar i veckan hellre äter ost till dessert än nån sliskig glass. Faktum är att den enda glass jag verkligen gillar är isglass, typ Igloo eller Piggelin.

Nåt jag inte älskar är sill så det fick dom vuxna äta denna afton, jag köttade på med mina ostar istället.

Sen blev det skaldjur till huvudrätt. Jag hade beställt lite räkor men fick jättefin jullåda av Skaldjurdirekt med både havskräftor och ett gäng krabbklor. Så himlarns gott så att man dog. Jag har liksom inget stopp när det gäller skaldjur. Det är som att jag inte kan uppnå en mättnadskänsla. Yasmine satt och tittade imponerat på mig och Carola när vi gick loss.

Henrik är också en liten skaldjursfanatic. Han samlar alla skal och gör jättegod bisque på allt varje gång vi äter skaldjur. Den är dö-god till en pasta eller fiskgryta, ja vad som helst nästan (inte kallopps osv men du fattar).

Fina Carola som är en mästare på att slå in fina paket. Hon är så pysslig och väldigt omsorgsfull när hon gör nåt som hon ska ge bort. Sen skriver hon så snyggt så det fattar ju ingen.

Vi hade två väldigt otåliga tjejer som inte ville sitta vid matbordet utan börja med julklapparna asap.
Det sjukaste av allt var att dom gick ut och in kom två stycken renar för att dela ut paket. Amina och Zoe missade allt.

Renarna delade ut allas klappar och sen stack dom för att det fanns ju fler hem som hade Lilla Julafton denna afton.

Efter en stund kom som tur var Amina och Zoe tillbaka, besvikna över att ha missat allt men glömde snabbt sin besvikelse när dom fick öppna sina paket som renarna lämnat.
Vilken tur, kunde gått hur snett som helst ju!
Bilder och inlägg från Julafton kommer. Nu ska jag för 17de gången åka till Hagbytippen.
Så less på dett men så glad över att få rensa ut en massa skit.
Ha en fin konstig klämdag, kramar Doreen
0