New York för en vecka sen, god mat, glädje och Brooklynvind i håret. Det var tider det.
10:55•
2020-03-24•
Familj och vänner
Middagstips och Recept

Denna dag i New York började med en promenad från NoMad till Brooklyn där Nicolas hade bokat bord på en restaurang som enligt honom skulle ha jättebra italiensk mat. Cecconi´s heter den och ligger precis vid vattnet mellan Brooklyn och Manhattan bridge.
Man kan tro att den ägs av någon i Madonnas familj pga efternamnet men det ägs av grundaren till populära Soho house Nick Jones.

Vi började med att dela på en pizza som hade en tomatsås som var helt magisk.

Sen beställde vi en massa olika rätter som vi alla delade på. På bilden ovan är det ravioli med hyvad tryffel på. Helt gudomlig.

Vitlök och smörslungad spenat är det godaste jag vet. Fick jag äta bara en sak i resten av livet så hade det varit just det.
Bakom spenaten skymtar man en Melanzane alla parmigiana som är min favoriträtt inom italienska köket.

Promenaden tillbaka togs över Manhattan bridge vilket var min idé och uppskattades inte av gruppen av två skäl.
1 för att tågen dånar över bron så att man blir hörselskadad vart femte minut och 2 att vi hamnade rakt in i China Town där alla bar masker och det stressade gruppen.
Jag tänker att det är den säkraste platsen att vara på eftersom att alla just har masker.
Det är intressant att även här hemma blir man mer stressad av nån som har mask än av dom som inte har det.
Tänk om folk har mask för att själva inte bli smittade av dig istället för att skydda dig från att smittas av dom?
Tål att tänkas på.

Obligatorisk bild med Manhattan i bakgrunden.

Tänk vilken dag precis innan New York stängde ner.
Vi promenerade tillbaka och det blev en låååång och härlig promenad förutom att jag hackade upp tempot med mina eviga toalettbesök. Man kanske bara ska införskaffa sig en inkontinensblöja en gång för alla?

Efter en runda på Manhattan där jag och Gunilla passade på att shoppa till barnen (och jakt på dom äckliga fruktgodsiarna från Tiktok) så tog vi en dusch på hotellet och sen var det dags för middag med älskade Krister på min favvo-krog Balthazar.
Innan Krister flyttade till Tribeca så bodde han i Soho väldigt nära Balthazar och där hängde vi ofta så det är lite "vårt ställe".
Första gången jag besökte restaurangen var när jag och min kompis Tarik Saleh (Yasmines gudfar) var i new York och vi åt brunch på Balthazar. They had us at "Chocolate bread".

Jag är långt ifrån den enda som älskar Balthazar och vissa New York proffs påstår till och med att det är en turistfälla. Oavsett så är maten, servicen, lokalen och känslan i restaurangen alltid på topp.
Denna kväll var det dock väldigt annorlunda pga alla bord runt oss som stod tomma.

Balthazars signumrätt är Steak Tatare och den beställde Yaz. Jag gillar inte när den är ihopgeggad utan vill ha alla delar separat, thank you very much.

Krister beställde sniglar!!!! Hur äckligt?
Vi andra åt ostron (inte jag pga äckligt) , fisk och annat som var så gott så jag glömde ta bilder.

Sen avslutade vi med en himla massa desserter som sig bör.

Jag vet att vi inte kan resa någonstans nu och det kanske är det enda som är bra i det läget som just nu råder att Moder jord får vila. Men sen om man kommer att kunna, ha råd osv att resa igen så kanske detta inlägg kan bli ett sparat tips på ställen att besöka i New York.
Nu känns det väldigt avlägset och hur vi än tar oss ur detta så kommer notan att ha blivit väldigt hög.
Jag lider med alla er som är drabbade direkt och indirekt och jag kan inte låta bli att tänka på alla överfulla flyktingläger och kåkstäder.
Som så många andra är jag stundom oerhört orolig men hoppas det är okej att jag ändå gör lite inlägg från resan i New York för en vecka sen.
Tänk hur fort det gick från sorglös promenad till Brooklyn för en lunch till nu.
Jag är glad att jag har en trädgård att vårfixa i så att jag kan varva lite i tristessen.
Var rädd om dig och stor kram, Doreen.
0