Midsommar med nigeriansk suya och en powerwalk på 1,5 mil.

Familj och vänner Trädgård Middagstips och Recept
Just nu sitter jag och förbereder en del PR uppdrag som måste utföras innan semestern och vi valde att stanna hemma för att jobba ikapp allt som måste fixas. Tanken var att vi skulle åka och fira Midsommar hos vår gudsons far som har ett vackert ställe som heter Aspa herrgård men det får bli en annan gång. På morgonen bestämde vi att vi grillar nåt enkelt och bjuder över närmsta familjen i all sin enkelhet.



Oavsett ambition på middag så kan man ju alltid duka vackert så blir det festligt oavsett så jag klippte några vackra blommor från trädgården och satte dom i vaser på bordet. Först lade jag en blå linne duk på bordet och lagom till kl 16.00 så hade det dessutom slutat regna.



Jag är ju uppvuxen i Nigeria och på varje gatuhörn kan man köpa nåt som heter "Suya" och jag var så sugen på det så Henrik sa att vi kör en Nigeriansk midsommar och skippar sillen i år.

Receptet hittar du här.



Yasmine kom lite tidigare och slängde ihop en av sina legendariska sallader. Så god och vacker med alla fina färger.



Mamma hade med sig löjrom så det blev ändå lite svensk midsommarmat med kokt potatis, lax, gräddfil, löjrom och rödlök.



Yasmine var den som verkligen ville ha kokt färskpotatis och det är ju det godaste som finns.

Jag är så glad över mina nya vackra glas från Lene Bjerre, dom gör vilken dukning som helst lite extra vacker.

Glasen hittar du här.



Amina var supertaggad för det bara hon visste var att hon hade laddat alla sina vattenpistoler och väntade på att alla skulle äta färdigt så att hon kunde gå loss. Det hon inte visste var att Yaz som struntar i att Amina är ett litet barn skulle ta alla stora petflaskor som fanns hemma och tömma liter efter liter på en springande för sitt liv Amina.



Här är den färdiga suyan. Till dessert blev det som vanligt knäckig rabarberpaj eftersom vi har världens största rabarber som aldrig slutar producera nytt. Tyvärr fick jag ingen bild på den.

 



Jag och Yasmine skjutsade hem min mamma och sen när jag skulle lämna Yaz i Thorildsplan bestämde vi oss för en poserwalk som först gick mot Fredhällsklipporna.



Sen gick vi genom Rålis bort till Stadshuset och via Riddarholmen till södra Mälarstrand.



Vi gick hela vägen längst Stockholms vackra vatten och sen slutligen över Västerbron över till Thorildsplan igen.

En perfekt Midsommarafton enligt mig.

Här nedan kommer lite bilder från en Midsommar för några år sedan då jag programledde från vackra Läcko Slott. Jag var så himla glad att jag fick låna rättviksdräkten från Skansen. Det är min favoritdräkt och jag önskar att jag hade haft nån koppling till Rättvik för då hade jag köpt en sån.



Här är en bild på Metha som sminkade mig för programmet och producenten Johanna Bratten.



Här står jag och den legendariska studiomannen Henrik Von Zweigbergk. Han fick bära mig genom publikhavet under inspelningen för att jag skulle hinna till mina olika positioner för det var så mycket folk i publiken och folkdräkt är ingen man riktigt kan springa i.



Även om Midsommar inte är min viktigaste dag på året så är det ändå roligt med god mat och allt blomster som finns runtom en.

Man vill ju bara njuta av denna underbara tid och skicka alla som älskar att säga : "Ja nu vänder det" till en isolerad ö där ingen någonsin kan rädda dom.



Hur firade du och de dina Midsommar?

Viktigast av allt: vad åt ni?

Kramar, Doreen.
Suez 25 feb 2023 kl. 19:15

Folkdräkt är alltid rätt dress code

Doreen 28 feb 2023 kl. 19:49

Jag vet och dom är ju ofta fina men man kan känna sig lite lätt utklädd ibland

Erika 3 jul 2021 kl. 07:22

Rabarbersirapen är toppen. Har även gjort mojito med den, vilket var ett genidrag - både med och utan alkohol. Hade den också på kladdkaka vilket jag kan rekommendera, istället för hallon, och cheesecake... Vill du att jag fortsätter ;) Jag kokade rabarber, vatten, socker och lime. Dock receptet sa att jag skulle koka det i 20 min, men jag fick den inte att tjockna. Så den kokade i 60 minuter till för att bli lite mer trögflytande. Lycka till, du kommer göra mer succé än vanligt :)

Doreen Månsson 16 jul 2021 kl. 13:31

Du är ju ett geni tjejen!!!

Erika 28 jun 2021 kl. 09:36

Vi hade planerat för en traditionell förrätt med sillar, laxar, köttbullar osv. Jag hade även stått och skalat räkor till en skagenröra som jag glömde ta fram. Den fick åka fram efter några deltävlingar i femkampen tillsammans med det vi skulle grilla. När sen femkampen var avslutad så var det dags för enligt mig, dygnets höjdpunkt: Pavlovan med färska bär i form av hallon, jordgubbar och blåbär. Jag hade även dagen till ära kokat en rabarbersirap som jag tänkte ringla över och på så vis inte ha någon lemoncurd. Den hade jag kokat och reducerat i säkert 1,5h, men kom jag ihåg den? ICKE!! Ja sen när vi ätit klart ja, men då var det för sent. Så den åt vi av till glassen dagen efter. Nu led vi inte så mycket av det, glass är ju ändå glass, men de jag skulle imponera för var ju inte där då. Typiskt. Note to self: Skriv upp vad du lagar och fixar med så du minns alla detaljer

Doreen Månsson 30 jun 2021 kl. 10:10

Hahahahahahaha, du har ju svart bälte i hög ambition. Wow tjejen!!! Rabarbersirap vill jag veta allt om, det låter ju helt galet gott. Din Midsommar låter helt magisk. Själv blev jag ihjälbiten av mygg. Jag kan liksom sitta inne en fin dag bara för att slippa bli mördad av dom.

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.