Brasserie Astoria, vilket ställe.
13:16•
2021-10-29•
Familj och vänner
Middagstips och Recept
Häromdagen var jag på Henriks kontor som ligger precis vid Östermalmstorg och lämnade en sladd till honom. Han har ju jobbat i stort sett dygnet runt den senaste tiden så jag gick förbi Astoria och chansade på att dom hade ett bord (för det har dom aldrig sådär på stående fot) och det hade dom. Jag tog ett bord kl 17.00 och det är kanske inte då dom allra flesta vill gå ut och äta men eftersom Amina var med så blev det perfekt.

Många av mina vänner har pratat om Astoria men vi har liksom aldrig kommit oss för att boka bord där. Vi har så himla svårt att planera vad vi ska göra 3-4 dagar i förväg och därför blir det oftast samma gamla vanliga restauranger som vi går till.
Henrik skulle tillbaka till jobbet så det passade utmärkt eftersom Astoria ligger 3 minuter bort från Camp David där han sitter.
Amina och Yasmine är besatta av charkuterier i all form så när jag läste ur menyn att det fanns Pata Negra Gran Reserva (lufttorkad spansk skinka) så blev hon överlycklig.
Rött kött gör sig sällan bra på bild men det var faktiskt väldigt gott och då är jag ingen skinktjej.

Pata Negran serverades med fransk Charentaismelon från Philbon, pinjenötter och esplettepeppar.

Jag beställde Sallad "Louie" som bestod av stekt hummer , avokado, tomat, primörägg, Thousand Islanddressing och grön tabasco. Det var så sjukt gott så nästa gång ska jag beställa två sådana här förrätter. Magiskt!

Henrik beställde Queneller på kammussla med en sauce beurre blanc gjord på lättrökt smör, Astorias Osciétrakaviar, vindruvor i Vermouth, pinjenötter och sauterad spenat. Helt otroligt gott!!

Som varmrätt tog Henrik Ångad helgeflundra och japanskt ris som kom med sauce vin blanc, lättrökt rotselleri, rostade hasselnötter, picklad nashipäron och citrusblad. Även det var otroligt gott (särklit såsen ).

Amina tog Kalv och Gnocchi a la tomate och jag tog Cognacsflamberad oxfilétournedos som gjordes vid bordet och den kom med peppargräddsås och timjanrostad potatis glaserad med Fourme dÀmbert.
Jag äter aldrig någonsin kött utan fettkappa så detta var verkligen lääänge sen, men det var supergott. Som dessert tog Amina Astorias glass och sorbet som serverades med himmelskt god hemgjord strössel.
Tyvärr blev bilderna på Aminas och min mat inte så bra pga ljuset men du får lita på mig att Astoria är värd att boka bord hos. Jag såg på borden bredvid att drinkarna var helt otroligt fina och säkert goda och det är nog delvis deras signum för när vi gick ner på vägen ut så var det fullt med människor som stod runt baren med olika snygga drinkar.
I mitt nästa liv ska jag bli en sån som beställer eleganta drinkar. För nu så fortsätter jag med Cola Zero med is och citron och självklart i vinglas, det är också elegant.
Ha en fin kväll! Denna helg kommer vara galen för min del men mest rolig för på söndag inreder vi vårt gästrum med ny säng och nytt allt.
Jag är såå taggad!!!

Många av mina vänner har pratat om Astoria men vi har liksom aldrig kommit oss för att boka bord där. Vi har så himla svårt att planera vad vi ska göra 3-4 dagar i förväg och därför blir det oftast samma gamla vanliga restauranger som vi går till.
Henrik skulle tillbaka till jobbet så det passade utmärkt eftersom Astoria ligger 3 minuter bort från Camp David där han sitter.

Rött kött gör sig sällan bra på bild men det var faktiskt väldigt gott och då är jag ingen skinktjej.

Pata Negran serverades med fransk Charentaismelon från Philbon, pinjenötter och esplettepeppar.

Jag beställde Sallad "Louie" som bestod av stekt hummer , avokado, tomat, primörägg, Thousand Islanddressing och grön tabasco. Det var så sjukt gott så nästa gång ska jag beställa två sådana här förrätter. Magiskt!

Henrik beställde Queneller på kammussla med en sauce beurre blanc gjord på lättrökt smör, Astorias Osciétrakaviar, vindruvor i Vermouth, pinjenötter och sauterad spenat. Helt otroligt gott!!

Som varmrätt tog Henrik Ångad helgeflundra och japanskt ris som kom med sauce vin blanc, lättrökt rotselleri, rostade hasselnötter, picklad nashipäron och citrusblad. Även det var otroligt gott (särklit såsen ).

Amina tog Kalv och Gnocchi a la tomate och jag tog Cognacsflamberad oxfilétournedos som gjordes vid bordet och den kom med peppargräddsås och timjanrostad potatis glaserad med Fourme dÀmbert.
Jag äter aldrig någonsin kött utan fettkappa så detta var verkligen lääänge sen, men det var supergott. Som dessert tog Amina Astorias glass och sorbet som serverades med himmelskt god hemgjord strössel.
Tyvärr blev bilderna på Aminas och min mat inte så bra pga ljuset men du får lita på mig att Astoria är värd att boka bord hos. Jag såg på borden bredvid att drinkarna var helt otroligt fina och säkert goda och det är nog delvis deras signum för när vi gick ner på vägen ut så var det fullt med människor som stod runt baren med olika snygga drinkar.
I mitt nästa liv ska jag bli en sån som beställer eleganta drinkar. För nu så fortsätter jag med Cola Zero med is och citron och självklart i vinglas, det är också elegant.
Ha en fin kväll! Denna helg kommer vara galen för min del men mest rolig för på söndag inreder vi vårt gästrum med ny säng och nytt allt.
Jag är såå taggad!!!
0