Bästa traditionen är Midsommarfirande på Ingarö hos min älskade Gunilla & Co

Familj och vänner Trädgård Middagstips och Recept
Det har blivit en tradition att alla i min familj firar Midsommar med min fina vän Gunilla på deras vackra lantställe på Ingarö. Förra året blev superlyckad men vi kom väldigt sent då vi fastnade i trafiken efter Gustavsberg.

Detta år åkte vi supertidigt och lyckades precis undan alla stopp som kom en halvtimme efter att vi anlänt. Mina döttrar klagade oavbrutet på att jag alltid ska överdriva med att komma i tid (jag är sjukt punktlig) men hade vi åkt senare hade vi än idag inte varit framme på Ingarö.

Världens vackraste dukning på årets vackraste dag

Gunilla hade dukat jättevackert ute vid poolen och i ugnen tillagades en dovhjort från förra årets jakt. Till hjorten serverades en miljon massa goda sallader och annat gott. Jag är ingen sill-person och kan verkligen vara helt utan dom där grå, sladdriga, Tjenorbylfiléerna.

Full sol och helt vindstilla på Ingarö

Ingen är så generös som Gunilla. Det bakas och fixas inför varje gång man kommer och äter och jag fattar faktiskt inte hur hon hinner med allt. Vi lagar mycket mat men vi är också många vuxna. Hon har 4 barn och bakar desserter, bröd och lagar värsta maten i enorma mängder.

Att få komma till ett vackert dukat bord där någon lagt ner sin själv är för mig det finaste man kan göra.

Potatissallad och en massa annat gott

Vi tog med oss Henriks franska potatissallad och Yasmine bakade två rabarberpajer med vaniljvisp som vi tog med oss.

Alfred och Henrik chefade vid grillen

Hjorten förlagades i ugnen och sist av allt slängdes den på grillen för att få en fin yta.

Ingen tillagar vilt som Alfred. För ett tag sen åt vi älg hemma hos dom (som jag är uppvuxen på då min farfar var jägare och hela frysen alltid var full av en massa älgkött) och det var det godaste kött jag ätit någonsin i livet.

Jag äter kött väldigt sällan och min plan är att bara äta vilt.

Efter mat skulle alla barn ut på sjön

Efter lunchen, paj, jordgubbar och tårta så hoppade alla barn i poolen. Vi som ska bygga pool har insett att vi ska bygga ett stort trädäck runtom så att man kan ha ett matbord precis vid poolen och på så sätt kan alla vuxna sitta i lugn och ro samtidigt som man har full uppsikt över barnen som badar.

Efter poolbad sprang alla barn ner på bryggan för att åka ring bakom ribbåten och bakom vattenskotrarna. Vattnet i sjön var lika varmt som uppe vid poolen.

Jag och Gunilla alltid kvar på land, det är sen gammalt

Både jag och Gunilla är badkrukor och satt uppe på trädäcket och njöt av solen och lugnet medan alla andra var ute på sjön.

Amina i full fart

Fick detta foto skickat av Henrik på en glad Amina. Bakom klamrar sig några tappra små sig fast för allt vad tyglarna håller.

Jag åt så mycket så jag gick och la mig i en hängmatta och Gunilla satte sig bredvid i en korgstol och det var en sån där helt perfekt stund. Mitt i ett samtal om Palma tror jag springer Gunilla in i huset och kommer ut med två stora påsar: Nu har jag hållt mig hela dan nu kan jag inte vänta längre!!! Grattis i förskott!!!!

Då har hon alltså köpt paket till mig som fyller år den 3 juli men inte kunnat hålla sig och gav mig dom nu istället. Hahahahaha, det där är Gunilla i ett nötskal hon kan inte vänta, inte på nåt. Kan hon göra nåt nu så kommer hon inte/kan hon inte vänta.

Jag blev alldeles överrumplad, var inte riktigt beredd på paketutdelning såhär på Midsommar.

Paketutdelning

I paketen låg dom vackraste serveringsfat jag någonsin sett. Följer du min blogg så kommer du se dom snart i en dukning och sen fick jag en servetthållare i mässing som är superfin. Så otroligt gullig och jag blev lika glad som chockad.

Dagens fångst

Efter båt, bad och en vända ätande igen så gick alla ner på bryggan igen och fiskade.

Här är en bild på delar av dagens fångst. Tack och lov rensade Henrik fisken på bryggan och slängde renset i vattnet.

Barnen tillagar sin fångst

Nere vid stranden så växer en stor enrisbuske och Henrik skar av en kvist för att lägga i och utanpå fisken innan dom rullades in i folie och lades på grillen.

Fisk på glödbädd

Här tillagas fisken som faktisk var jättegod.

Detta blev den varmaste Midsommar på mycket länge både i själen och på huden. Fina vänner och fantastisk mat. Vi åkte hem strax innan midnatt och på vägen hem satt vi alla tysta, mätta och tacksamma över fina vänner och livet i stort.

Hoppas att du också hade en fin Midsommar trots det rådande läget.

Stor kram, Doreen



 

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.