Aminas maränger, enkelt att göra och räddar alla desserter.

Familj och vänner Middagstips och Recept
40 st maränger

Ingredienser

4 äggvitor

2 dl strösocker

2 krm ättikssprit

Så här gör du



sätt ugnen på 100°.

vispa äggvitorna till ett skum.

tillsätt sockret och ättikan och fortsätt vispa tills skummet blir fast.

klicka ut 40 maränger på plåtar med bakplåtspapper eller en silikonmatta.

Grädda marängerna i den nedre delen av ugnen ca 45 min.

Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.

vispa vispa

Silikonmatta är ett måste i mitt kök och på den klickar man smeten på i lika stora klickar




Såhär fina blev dom när dom ut från ugnen.

...och goda

Maränger är så himla bra att ha hemma, man vet aldrig när man måste panikslängaihop en dessert.

Amina gjorde inte helt oväntat banana split åt oss denna kväll. Hela baket skötte hon helt själv även läsning av recept.

Behöver jag säga att hon var väldigt stolt, vi har ju nån form av matlagnings-battle varje kväll i vår familj.

Inte så normalt och kanske inte så hälsosam miljö att växa upp i men nu är det som det är.

Ha en fin helg och som vanligt: låt mig veta vad ni tänker äta.

Kramar, Doreen

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.