Aminas frikadeller i tomatsås och bucatini är världens bästa middagstips.
13:06•
2021-02-22•
Familj och vänner
Middagstips och Recept
Här kommer världens bästa recept från boken "Jag lagar mat". Detta är en bok som Amina använder när hon ska laga mat och recepten är så pass enkla så hon klarar av att göra allting helt själv.
Igår lagade hon frikadeller (det är ett recept för köttbullar men hon använde kalvfärs istället) med tomatsås och bucatini pasta.
Det blev så gott och Amina som ofta lagar mat blir väldigt glad när det hon lagar blir minst lika bra om inte bättre än det alla vuxna här hemma lagar.
Här nedan är receptet på frikadellerna/kötbullarna.

Här nedan ser du receptet på tomatsåsen.

Här blandas alla kryddor, parmesan mm in i köttfärsen.

Sen rullade Amina ganska stora bollar. Gör man för små kan dom bli lite torra.

Det blev många bollar.

Två hela brädor med frikadeller blev det. Fokus!

Sen var det dags för att steka frikadellerna. En mycket koncentrerad och fokuserad Amina håller stenkoll på att dom inte blir överstekta.

Gottigott!

När pastan var färdigkokt så var det dags för servering.

Basilikan rev Amina och strösslade över den färdiga rätten. Parmesan och kryddor stod på bordet för alla att lägga på själva.
En drömmåltid som gick ganska snabbt att göra och idag var både såsen och frikadellerna ännu godare.

Kul med ännu ett barn som älskar att laga mat så att jag slipper.
Vad äter du ikväll?
Kramar Doreen som försöker att inte göra nåt annat än svara på mail och komma ikapp med allt jag ligger efter med.
Igår lagade hon frikadeller (det är ett recept för köttbullar men hon använde kalvfärs istället) med tomatsås och bucatini pasta.
Det blev så gott och Amina som ofta lagar mat blir väldigt glad när det hon lagar blir minst lika bra om inte bättre än det alla vuxna här hemma lagar.
Här nedan är receptet på frikadellerna/kötbullarna.

Här nedan ser du receptet på tomatsåsen.

Här blandas alla kryddor, parmesan mm in i köttfärsen.

Sen rullade Amina ganska stora bollar. Gör man för små kan dom bli lite torra.

Det blev många bollar.

Två hela brädor med frikadeller blev det. Fokus!

Sen var det dags för att steka frikadellerna. En mycket koncentrerad och fokuserad Amina håller stenkoll på att dom inte blir överstekta.

Gottigott!

När pastan var färdigkokt så var det dags för servering.

Basilikan rev Amina och strösslade över den färdiga rätten. Parmesan och kryddor stod på bordet för alla att lägga på själva.
En drömmåltid som gick ganska snabbt att göra och idag var både såsen och frikadellerna ännu godare.

Kul med ännu ett barn som älskar att laga mat så att jag slipper.
Vad äter du ikväll?
Kramar Doreen som försöker att inte göra nåt annat än svara på mail och komma ikapp med allt jag ligger efter med.
1
Då vi har sportlov och jag kommer in efter en dag i slalombacken, men goda Coronaavstånd så klart, så känner jag att jag är mycket väl är förtjänt av ett glas Prosecco, ur min lilla men naggande goda flaska. Så jag smäller korken, häller upp den gyllene drycken som sprakar av bubblor i glaset. Då flaskan är så pass liten så blir det inte mycket mer än ett glas, men ack så gott. Bubblorna kittlar trevligt i halsen och jag slår mig ner i soffan med fötterna under en filt. Jo tack, jag mår bra. Efter första sippen bubbel så slänger jag ett öga på klockan och inser att middagstiden börjar alldeles för snabbt närma sig och mamman borde då börja förbereda. Ja just ja precis, jag är ju mamman... Det är där och då jag inser också vad middagen ska innehålla. Det hade lovats pasta, måste ju ha kolhydrater om man ska tillbringa dagarna med massa sport. Såsen till pastan ska ju vara krämig, vitlök, champinjoner, grädde, kyckling och ja... vin. Det hade som glömts bort i inköpslistan över vad middagarna skulle innehålla på lovet. Måste jag tillägga hur min fortsatta stund med mitt bubbel och soffa med filt fortsatte? Men vadå, kranvatten är ju gott det med att dricka.
Hahhahahahahaha! Heja dig, det är är riktig rock star kick ass anda och jag älskart! Mer bubblor åt mammorna we deserve it! Kram, D