2022 du är så efterlängtad.

Familj och vänner Trädgård Middagstips och Recept
Gott Nytt År till dig som läser detta inlägg!

Jag hoppas din Nyårsafton var precis som du ville ha den. Jag är ingen stor firare av Nyår men vi brukar alltid äta skaldjur och en massa annat gott och ofta somnar vi innan 12-slaget. I år firade mina äldsta döttrar Jul i New York och Nyårsafton firades i Los Angeles. Dom brukar inte fira här hemma även om dom är i Sverige men dom brukar alltid komma förbi och äta middag innan det bär iväg på festligheter. Så blev det ju icke i år.



Igår satt jag och jobbade till ganska sent så jag började med dukningen först vid 19.00. Vi beställer alltid skaldjur från Skaldjurdirekt vilket innebär att man slipper hetsa vid fiskdisken på ICA och man får alltid det bästa som finns att få tag på. Detta innebär mindre stress med matinköp så jag jobbade in i det sista med några inlämningar som jag ville bli av med innan årsskiftet.



Inför Julafton kom en vännina förbi med ett fint blomsterarrangemang i en vacker vinlåda i trä. Blommorna i det blomsterarrangemanget hade vissnat så jag tömde det och behöll lådan för Nyårsdukningen. I trälådan ställde jag tre stycken dricksglas , fyllde dom med vatten och ställde i vita rosor, vita tulpaner och det där gröna som jag aldrig minns vad det heter.

Visst blev det fint?



På Nyår tycker jag att det är fint med vita ljus så jag ställde en massa vita ljus i låga mässingsljusstakar på min vita handvävda duk från Budapest. En ishink med alkoholfritt mousserande vin, ostbricka och det stora fatet med underbara skaldjur gjorde Nyårsstämningen komplett.



Skaldjursfatet bestod av helt underbart goda humrar med massor av rom i, havskräftor från himmelriket, otroligt goda räkor och ostron. Skaldjurdirekt kapar alla led och levererar skaldjur direkt från fiskarna i Smögen hem till din dörr. Det blir inte färskare än så och deras skaldjur ligger bakom flera av mina mest lyckade middagar (läs mer här och här).



Förrätten bestod av en soppa på potatis och jordärtskocka, toppades med katsuobushi/bonito flakes (för umami) och gräslök. Jag serverade soppan i en stor tekopp med fat från Lene Bjerre, älskar att använda kopparna till förrätt.



Amina och jag varvade med alkoholfritt mousserande och Pommac.



Amina som hade bestämt att dresscoden för kvällen skulle vara paljetter serverade förrätt nummer två som var råraka med smetana, löjrom och schalottenlök.



Det kan vara det godaste jag vet.



Amina ansvarar alltid för desserten på Nyårsafton och det blir alltid Banana split och Marshmallows doppade i smält choklad och strössel.



Det blev väldigt fin kväll med otroligt god mat. Efter 12-slaget gick vi en promenad runt kvarteret och när vi kom hem tvingade jag alla att se "Dom tre musketörerna". Amina och Henrik somnade i soffan men det gör inget, så länge jag slipper sitta helt solo och kolla på film på årets första dag.



Hur var din Nyårsafton och viktigast av allt vad åt du?

Jag älskar att höra vad andra människor äter och vad andras favoriter och paradrätter är så låt mig veta.

God fortsättning på det här året, oavsett vad så är jag hoppfull och tror på att vi går mot bättre tider.

Kramar, Doreen
Jessica 11 jan 2022 kl. 15:35

Åh jäklar vilket gott skaldjursfat! Blev spring mellan hemmet och festen för mig då sonen skulle ha killmiddag på nyår. När det bara är månader kvar tills dom fyller 18 så gäller det att vara på tårna, att ha koll så ingen däckar i nån snödriva osv. Tur det var tö och plusgrader i Sollentuna just den kvällen. =) VI var 3 familjer som firade ihop så alla fick olika rätter att laga. Min man och jag skulle fixa förrätten, vilket kan låta easypeasy men blev utmaning då det fanns vegeterian med på festen, och vi är typ köttätare. Så tom toast skagen gick bort..... Hittade massa småplock med gurka som man rullade olika ostar i, vegröror i crustader osv. Fanns ju massa gott på nätet, bara man letar lite. Klassisk varmrätt: Oxfile, potatiskaka, 3 olika såser och en svingod sallad. Dessert: Chokladtårta, kaffe och lösgodis (bästa!) Till allt dessa drack vi prosecco, så vår middag var magisk! God fortsättning!

Doreen Månsson 12 apr 2022 kl. 09:51

Hur kan jag ha missat detta fina meddelande. Kan ni adoptera mig? Vill gärna sitta med er när det serveras oxfilé, crustader, potatiskaka mm. Herre min Skapare så smaskig och trots att det är hundra år sen du skrev detta så God fortsättning och kramar Doreen

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.