TIPS PÅ BLOMSTERARRANGEMANG OCH DUKNING


 

 
För att få till en vacker dukning behövs ett fint blomsterarrangemang. En fredagsmiddag kan bestå av stekta falukorvsskivor och snabbmakaroner men har man en vacker dukning känns det ändå festligt. Här kommer bilder från en middag för två månader sen . Jag har vinteräpplen så jag försöker alltid hitta nya användningsområden för äpplen (så att dom tar slut nån gång) . Här har jag hämtat äppelkvistar och lite annat från min trädgård och det blev faktiskt sjukt fint om jag får säga det själv. Äpplena är så tunga så dom gick ju av heeeela tiden. Ett 20-tal äpplen fick sätta livet till för att slutresultatet skulle bli såhär . Kärleksört, dhalior och lite äppelkvistar, allt i samma nyans.

Sen har min fina coola kompis Eva Personne lärt mig att man ska ha en massa små fina vaser som man kan ha blommor i och ställa på bordet . Det hjälper också till med att få det att kännas festligt.

Tänk att jag blev en sån där tant som blir glad av blommor. Speciellt ändå
 


 
Här har vi det färdigdukade bordet men blomsterarrangemang med äpplen och linneservetter. Viss mat blir finast med helt vita tallrikar tycker jag så dessa passade perfekt till den färgglada grytan som lagades den här kvällen.

Jag har tidigare nämnt här i bloggen att jag älskar att duka tidigt på dagen så att jag kan njuta längre av det fina bordet. Vissa dukar det sista dom gör innan gästerna kommer , jag dukar typ när jag vaknar den dagen då middagen är.
 


 
Dom fina servetterna och ringarna är lånade av min vän Eva Personne. Hon jobbar på stora events, butiker, bröllop mm som en sån som gör just sådär fint som man drömmer om att ha . Hennes lager med en massa snyggt är enormt och det händer alltsom oftast att jag åker över till henne och snor lite grejer
 

 

 
Och här kommer nu det bästa tipset på tilltugg. Alla gäster dyker ju ofta upp lite olika under kvällen och då kan det va bra med nåt att bjuda på medan man väntar på att alla har kommit. Jag brukar servera champagne eller prosecco och till det gör vi en "osttårta". Vi väljer ut våra favoritostar och antingen staplar dom på varandra eller lägger dom på en fin skärbräda. Denna skärbräda har jag köpt på en vingård i Kapstaden och det är trä från en gammal vin tunna. Supersnygg med lite röda vinfläckar på . Sen rostar jag lite valnötter och skär upp några fikon och dadlar och strör över hela brickan tillsammans med vindruvor som bakas i ugnen. Vill man kan man ta lite charkuterier och lägga på en annan bricka bredvid och några goda ostkex.

RECEPT PÅ BAKADE VINDRUVOR

Blanda druvor med en liten skvätt olivolja, färsk timjan (kanske 1 msk plockade blad) havssalt och nymald svartpeppar. Fördelar dem över en silikonduk och bakai ugn (varmluft, typ 150C) tills de får fin färg och textur (ca 20 min). Skaka någongång.

Lycka till med fredagsfixet och skriv gärna vad ni har för trix som gör middagen lite mer magisk

Frid

Doreen

 


DOREENMANSSON 23 nov 2018 kl. 16:54

Du äro kungen av dukningar och jag väntar ivrigt på alla bilder från Sängsgibbing

MisterKrister24 23 nov 2018 kl. 16:53

Måste.duka.dan.innan. Vakna upp och se allt redo. Måste.

Kommentera inlägg

Din e-postadress kommer inte att publiceras för besökarna. Obligatoriska fält är märkta med *

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Doreen Månsson använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.